Printr-un comunicat de presă, AJF Alba îşi precizează poziţia în diferendul cu CS Ocna Mureş, în cazul „Cotoară”! De la „moţiune de neîncredere”, la situaţia juridică a lui… Sorin Corpodean!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

După o lungă perioada de tăcere, AJF Alba şi-a precizat oficial poziţia în conflictul deschis declanşat cu CS Ocna Mureş, pe seama litigiului iscat cu clubul ocnamureşean în cazul „Cotoară”, subiect ce a făcut valuri în această primăvară, prin intermediul unui comunicat de presă, postat pe site-ul AJF Alba, text pe care îl prezentăm în cele ce urmează.

Sorin Corpodean, preşedintele echipei de Liga a IV-a a anunţat că la următoarea Adunare Generală a AJF Alba va solicita demisia preşedintelui Cristian Petropulos, iniţiind şi o „moţiune de neîncredere”. În replică, AJF Alba a transmis că va verifica, calitatea lui Sorin Corpodean la CS Ocna Mureş, în contextul problemelor juridice ale acestuia din anii trecuţi, forul ce tutelează „fotbalul amator” din Alba că „Moţiunea de neîncredere” este un „demers formulat cu rea-credinta, netemeinic, nelegal si care nu are baza statutară”

USR - Alegeri parlamentare 2020

„În fapt, la data de 10.04.2017, a fost înregistrat la sediul Asociației Județene de Fotbal Alba, sub nr. 200/10.04.2017, înscrisul identificat ca fiind “Adresa nr. 69/10.04.2017”, prin care Clubul Sportiv Ocna Mures, prin “ … reprezentantul în relația cu AJF Alba, dl. Sorin Corpodean – Președinte Secția Fotbal – declanșează procedura Moțiunii de Neîncredere, conform art. 29 (3) din Statutul AJF Alba …”, demersul Clubului fiind determinat, în opinia reprezentantilor săi legali, și conform celor arătate in cuprinsul Adresei sus-mentionate, “ … ca urmare a incalcarii Statutului AJF Alba si a Regulamentelor in vigoare (RD si RSTJF), de catre Comisiile de lucru din cadrul AJF Alba si a analizării, cu rea-credință, a litigiului dintre CS Ocna Mureș si jucătorul Cotoară Gabriel Ilie …”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Astfel, pentru a lămuri, pe deplin, întregul context juridic generat de demersul Clubului Sportiv Ocna Mures și întreaga situație, de fapt și de drept, care a luat naștere, întelegem să informăm membrii afiliați la Asociatia Județeană de Fotbal Alba cu privire la urmatoarele aspecte:

1.Clubul Sportiv Ocna Mures detine calitatea de structura sportiva, legal constituita si recunoscuta oficial, si membru afiliat la Asociatia Judeteana de Fotbal Alba.

În calitatea sa speciala, de membru afiliat la Asociatia Judeteana de Fotbal Alba, Clubul Sportiv Ocna Mures beneficiaza de drepturile conferite de Statutul Asociatiei, respectiv sa isi indeplineasca toate obligatiile, prevazute corelativ, de acelasi Statut, sus-mentionat.

In acest context, conducerea Asociatiei a luat act de faptul ca inscrisul identificat ca fiind “Adresa nr. 69/10.04.2017” este semnata si asumata de domnul Marius STÎNCEL, in calitate de director al acestei structuri sportive, respectiv de domnul Sorin CORPODEAN, declarat a fi “Presedinte Sectia Fotbal”.

Intelegem sa prezentam Adresa sus-mentionata, spre informarea membrilor afiliati si, cu privire la acest angajament juridic de reprezentare, conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal Alba isi rezerva dreptul de a proceda, in zilele urmatoare, la verificarea in registrele publice, stabilite conform legii, a regimului juridic care stabileste calitatea domnului Sorin Corpodean, de asumare a intereselor acestei structuri sportive.

2.Informam  membrii afiliati cu privire la faptul ca, prin Hotararea sa nr. 200/06.04.2017, pronuntata in sedinta publica la data de 06.04.2017, in cauza ce a facut obiectul dosarului nr. 8129/176/2016, Tribunalul Alba, investit in vederea inregistrarii modificarilor aduse actelor constitutive ale Asociatiei Judetene de Fotbal Alba, a dat urmatoarea solutie: „ … Admite apelul declarat de petenta A. J. F.A., împotriva Încheierii civile nr. 517/CC/2017 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, în dosar nr. 8129/176/2016 şi, în consecinţă: Modifică în tot hotărârea atacată, în sensul că : Admite cererea formulată de petenta A. J. F. A., prin reprezentant Petropulos Cristian, în calitate de preşedinte şi, în consecinţă: Dispune înscrierea şi înregistrarea în Registrul Special al Judecătoriei Alba Iulia a Statului modificat conform Hotărârii adunării generale extraordinare a Asociaţiei, din 5 august 2016, atestat sub nr.8/2016, de avocat Mândroc Augustin Emil. Dispune comunicarea prezentei hotărâri Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Definitivă …”.        

            3.Tinand seama de actele si lucrarile efectuate in cauza ce face obiectul dosarului nr. 8129/176/2016, apare ca util sa retineti faptul ca, in prezent, isi fac aplicabilitatea prevederile Statutului adoptat/aprobat in sedinta Adunarii Generale Extraordinare din data de 05.08.2016, inregistrat in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor organizat la Grefa Judecatoriei Alba Iulia.

Astfel, prin raportare la dispozitiile Statutului Asociatiei Judetene de Fotbal Alba, sus-mentionat, urmeaza sa retineti faptul ca Adresa Clubului Sportiv Ocna Mures nr. 69/10.04.2017, prin care se „ … declanseaza procedura Motiunii de Neincredere, conform art. 29 (3) din Statutul AJF Alba …”, este un demers formulat cu rea-credinta, netemeinic, nelegal si care nu are baza statutara si care, sub acest aspect, este de natura sa atraga raspunderea juridica in cauza.

Aceasta pentru ca, in conformitate cu dispozitiile art. 29, alin. (3) din Statut, se arata, in mod imperativ, faptul ca: „ … Ordinea de Zi a unei Adunări Generale Extraordinare va include numai temele (problemele) care au determinat convocarea ei. Nici o altă problemă, în afara celor incluse pe ordinea de zi, nu se poate aborda în cadrul unei astfel de adunări …”.

In aceste conditii, demersul Clubului Sportiv Ocna Mures, este neintemeiat, intrucat se raporteaza la dispozitii statutare care nu mai sunt in vigoare si nu isi mai fac aplicabilitatea, dupa cum veti observa si, mai mult, „tradeaza” necunoasterea de catre conducerea executiva a Clubului a dispozitiilor statutare care reglementeaza activitatea desfasurata de Asociatia noastra, cu toate ca, in calitate de membru afiliat si, mai mult, in calitate de participant la Adunarea Generala din data de  05.08.2016, in care a fost adoptat Statutul Asociatiei Judetene de Fotbal Alba, Clubul Sportiv Ocna Mures avea obligatia sa respecte dispozitiile statutare respective, cu ocazia declansarii mecanismului „motiunii de neicredere”, pe care si l-a asumat, conform Adresei nr. 69/10.04.2017.

            4.Pentru toate aceste considerente, astfel prezentate, conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal Alba isi rezerva dreptul de a transmite Adresa nr. 69/10.04.2017, spre competenta analiza Comisiei de Disciplina din cadrul Asociatiei, aceasta Comisie urmand sa verifice legalitatea si oportunitatea demersului Clubului Sportiv Ocna Mures, in speta:

-daca demersul Clubului Sportiv Ocna Mures a fost efectuat cu respectarea dispozitiilor Statutului Asociatiei Judetene de Fotbal Alba, a Regulamentelor date in aplicare acestui Statut, precum si a dispozitiilor Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, aprobata cu modificari si completari ulterioare;

-daca propunerea Clubului Sportiv Ocna Mures, in masura in care se dovedeste ca a fost intocmita cu rea-credinta si cu incalcarea regimului juridic ce stabileste drepturile si obligatiile membrilor afiliati, astfel cum este acesta stabilit de dispozitiile Statutului Asociatiei Judetene de Fotbal Alba, urmeaza sa fie apreciata ca fiind abatere disciplinara care sa atraga sanctionarea disciplinara a Clubului Sportiv Ocna Mures, in conditiile in care propunerea Clubului sus-mentionat aduce atingere imaginii de care se bucura Asociatia Judeteana de Fotbal Alba si activitatii organelor sale de conducere;

-daca demersul Clubului Sportiv Ocna Mures, semnat si asumat, in acest context, de domnul Marius STINCEL, in calitate de director al acestei structuri sportive, respectiv de domnul Sorin CORPODEAN, declarat a fi “Presedinte Sectia Fotbal”, se raporteaza si, astfel, a fost efectuat, cu respectarea dispozitiilor art. 81 din Regulamentul Disciplinar al Federatiei Romane de Fotbal, care stabileste si alte obligatii ale Cluburilor Sportive in vederea participarii la competitiile sportive organizate de catre FRF/AJF Alba, in sensul ca acestea sunt obligate sa se asigure că în managementul cluburilor nu este implicată nicio persoană declarată non grata, nicio persoană care a fost condamnată penal în ultimii cinci ani și nicio persoană care este acționar sau deține orice funcție în cadrul altui club din aceeași categorie competițională.

  Cu stima, AJF ALBA”

Dan HENEGAR

4 Comentarii

Beatrix 21 aprilie 2017 at 13:55

Atunci cand cainele musca mana celui care l a hranit, e clar un semn de turbare. E un atac mizerabil al pseudo profesionistilor de la ”jaf alba”, asupra unui club de traditie al fotbalului judetean si asupra unui om care a facut mult mai mult decat toti cei din ”jaf alba” pentru fotbalul din Romania. Sa i fie rusine (…moderat…) din fruntea jaf. oricum zilele ii sunt numarate. Jos cu circarii!

Zdob&Zdup 21 aprilie 2017 at 18:06

Ai văzut Sorine ca pe cine nu lași sa moară, nu te lasă să trăiești? Tu i-ai dat o pâine „domnului președinte” , el în schimb împroașcă cu noroi în tine. Sper sa rezolvi problemele cu acești oameni și sa îi faci sa plece de la cârmă, toți. Asemenea oameni nu merita sa fie acolo, sunt alții competenți care sa le ia locul. Bafta!

Groaza 21 aprilie 2017 at 19:31

Da da,jos circarii,sus puscariasii! Gusti Damian n-o fost bun,asa va traba!

CRBL 22 aprilie 2017 at 19:58

imi e ”Groaza’ cand te aud vorbind. ‘puscarisii ‘ au facut ceva in fotbal, mai documenteaza-te si matale. circarii tai ce au facut, au marit toate taxele ca sa isi faca salarii babane, apoi au inceput sa se planga ca nu au bani. pe vremea ”puscariasilor” taxele erau mici, amu sunt exagerate. si uite asa o sa vedem cum se mai retrag echipe pentru ca nu au bani sa mai plateasca circariii.

Comentariile sunt oprite