Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Prin „licitaţie la mica publicitate”, FC Unirea Alba Iulia adună circa 60.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*După Schuller, vine şi I. Stan – o altă „victimă” a insolvenţei! 

Ridicola situaţie în care a ajuns FC Unirea Alba Iulia, club intrat în insolvenţă, a devenit deja „caz naţional”, subiectul fâcând vâlvă în ultimele zile. Inedita situaţie a vânzării unui fotbalist, prin intermediul administratorului judiciar, pe bază de „oferte de preţ”, prin intermediul anunţului la „mica publicitate” reprezintă deja o premieră, un caz rarisim în fotbalul românesc, care expune din plin formaţia albaiuliană, ironizată din acest motiv.

În privinţa lui Schuller, cumpărătorul este sigur, Fortuna Brazi, cu care internaţionalul de juniori curtat în această iarnă de Dinamo şi Astra Giurgiu a parafat deja un contract pentru 5 ani. „Licitaţia” în plic, de marţi, 12 februarie se estimează a începe de la suma de 25.000 de euro (garanţia de participare este de 2500 euro), însă pentru un necunoscător al procedurii de insolvenţă se iscă firesc o întrebare pur fotbalistică: pe baza căror criterii s-a fixat preţul de pornire? Şi de aici apare o altă interogaţie: ce se întâmplă cu un club care ar fi dorit să-l achiziţioneze pe Schuller, să plătească mai mult, dar nu poate participa la licitaţie întrucât nu îndeplineşte condiţia impusă şi legată de contractul fotbalistului.

Mai sunt de lămurit, cu lichidatorul judiciar al clubului Unirea Alba Iulia, câteva  aspecte legate de situaţia internaţionalului, dar jucătorul este al nostru”, a precizat Virgil Munteanu, preşedintele Fortunei Brazi.

*Ionuţ Stan la FC Vaslui, acelaşi scenariu

După ce timp de câteva zile părea blocat, transferul lui Ionuţ Stan la FC Vaslui va urma acelaşi scenariu ca şi în cazul Schuller-Fortuna Brazi. Ieri tânărul fotbalist, care s-a pregătit în această săptămână la Alba Iulia, a plecat spre Antalya, unde trupa lui Hizo este în cantonament, după ce Unirea a acceptat oferta moldovenilor, cifrată la 30.000 de euro, plus încă 15.000 de eruo în momentul în care fundaşul va bifa 15 meciuri în Liga 1.

Cu toată tevatura iscată pe seama modalităţii prin care se transferă tinerii fotbalişti, asimilaţi din punct de vedere juridic cu bunurile materiale, FC Unirea Alba Iulia va obţine pentru Schuller şi I. Stan aproximativ 60.000 de euro, fără TVA, sumă care poate debloca activitatea muribundei divizionare secunde, fonduri ce vor fi folosite în prima fază pentru achitarea unor restanţe salariale.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea