Prin deciziE a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie juristul Dorel Fiţ revine la conducerea ITM Alba

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Juristul Dorel Aurel Fiţ a revenit la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba de la 1 august a.c., când a preluat funcţia de inspector şef în urma Deciziei 566, din 20 iunie a.c. a Inspecţiei Muncii Bucureşti. Astfel, cel mai bun jurist din judeţ, aşa cum este cunoscut Dorel Fiţ, se reintegrează în funcţia publică de conducere la ITM Alba, ca urmare a deciziei instanţei, prin sentinţa civilă a Curţii de Apel Alba, pronunţată în dosarul 220/2010, decizia finală fiind dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Se cuvine să mai amintim că Dorel Fiţ a fost schimbat din funcţia de inspector şef la data de 1 iulie 2010, când în locul său a venit, ca interimar, juristul Horaţiu Puiu, prin decizie de la Inspecţia Muncii Bucureşti, motivul anunţat la vremea aceea fiind expirarea contractului de management al lui Dorel Fiţ. După aproape 6 luni a fost organizat un concurs şi Horaţiu Puiu şi-a intrat în drepturi depline de şef al ITM Alba. Dorel Aurel Fiţ a mai fost schimbat din funcţie în anul 2009, dar apoi a revenit la conducerea ITM Alba. În 2010, celebrele ordonanţe prin care au fost numiţi în funcţie mai mulţi directori din judeţ şi din ţară, declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională, au fost atacate în instanţă de juristul Dorel Fiţ, căruia i s-a făcut  dreptate. Fostul inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Horaţiu Puiu, se află acum în concediu de odihnă până la finele acestei luni, când va reveni pe funcţia de şef Serviciu Relaţii de Muncă, serviciu condus până nu demult de inspectorul Simona Muntean. Serviciul de Securitate şi Sănătate în Muncă, din cadrul ITM Alba, va fi condus în continuare de ing. Vasile Suciu. Cei doi adjuncţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, numiţi politic (fiind din afara instituţiei) sunt Grigore Fleşer – inspector şef adjunct securitate şi sănătate în muncă (SSM) şi Calman Gabor Zsolt – inspector şef adjunct relaţii de muncă (RM). Aşa cum s-a mai spus, modificările aduse Codului Muncii au sporit competenţele inspectorilor de muncă, noul cod aducând sancţiuni mai multe şi mai aspre pentru angajatorii care încalcă legea. Sperăm ca noul inspector şef al ITM Alba, Dorel Fiţ, va reuşi, ca de fiecare dată, să găsească soluţii, alături de inspectorii din subordine, pentru toate problemele ce ţin de competenţa instituţiei pe care o reprezintă. (A.D.T.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

2 Comentarii

Andrei 2 august 2011 at 5:35

Decizie fireasca intr-un stat in care aproape nimic nu e normal.

feleudeanu 2 august 2011 at 12:42

Se pare ca in sanul societatii romanesti exista o buba si aceea este JUSTITIA ROMANA. S-ar putea ca aceea buba sa se agraveze pana la forma cancerigena si atunci vom deveni ca si un stat bananier din sudul Africii.
Pai, cine zice ca d-l Fit e cel mai bun jurist din judet? Ce a facut dansul sa merite acel titlu? Cine il cunoaste stie ca este atat de usor influentat ,mai ales cand vede ‘malai’ in fata ochilor…
Au fost cazuri de victime la locuri de munca . Cazul Dragoi de la Aiud…
Ce sa intamplat acolo? Ce sa intamplat cu cel mai bun jurist ?
De 4 ani ,nu a reusit sa rezolve un caz relativ simplu… In loc sa ia apararea celor nevoiasi ‘rezolva ‘ lucrurile la rece cu patronii….
Pai, daca e bun sa dovedeasca ceva…..apoi mai vorbim….

Comentariile sunt oprite