// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

PRIMUL SALARIU: Când va deveni operaţional programul. Ce anunţ a făcut Ministrul Muncii

Absolvenții de facultate și școli profesionale ar urma să primească salarii mai mari, de cel puţin 2.500 de lei, imediat ce programul „Primul salariu” va deveni operaţional. 

Programul Primul salariu are în vedere stimularea tinerilor absolvenţi de­ţinători ai unei licenţe de învăţămant superior acreditat, prin garantarea unui salariu de încadrare de 2.500 lei brut timp de trei ani şi prin subvenţionarea an­­ga­ja­torului cu 50% din cheltuiala sa­la­rială, cu menţinerea angajării timp de 5 ani. La această oră specialiștii ministerului lucrează de zor la acastă lege, în așa fel încât, în trimestrul al 3-lea actul normativ să poată ajunge în Parlament pentru a fi votat. Cred că este bine să ne păstrăm specialiștii în țară”, a declarat ministrul Muncii și Echității Sociale, Lia Olguța Vasilescu.

Conform unui proiect aflat în lucru la Ministerul Muncii, Guvernul va subvenționa jumătate din cheltuielile salariale ale angajatorilor pe o perioadă de trei ani, cu condiția ca patronii să ofere tinerilor angajați un salariu minim de 2.500 de lei brut pentru o perioadă de cel puţin cinci ani.

Potrivit datelor din programul de guvernare, programul PRIMUL SALARIU ar urma să încurajeze inserţia tinerilor pe piaţa muncii şi va avea ca beneficiari 40.000 de absolvenţi anual. Impactul bugetar estimat este de 180 de milioane de euro pe an, iar durata programului PRIMUL SALARIU va fi de patru ani.

Sursa: romaniatv.net

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la PRIMUL SALARIU: Când va deveni operaţional programul. Ce anunţ a făcut Ministrul Muncii

  1. mike 17.02.2017 la 18:19

    Hmmmm, cam periculoasa gindire -Odata ce ai dat salar baban iar dupa -4 ani cobori salarul la normal ,– cei furstati vor sari cu bita — greu te acomodezi cu saracia daca ai trait in huzur– dar cel sarac se va bucura si de- putin mai mult- la salarul lui mic. Inrebare — cine va suporta cheltuielile ?? tot cel cu salarul de mizerie?? stiind ca incepatorii nu prea produc(guvernul nici atat — ci doar consuma din greu) — Correct ar fi ca guvernul, sa faciliteze cresterea locurilor de munca, dezlegind legea aspra care infraneza investitiile autohtone

  2. cetatean 18.02.2017 la 9:27

    Wow, ce minune! Salariatul cu experienta sa fie platit cu salariul minim si cel fara cu dublu. In ce tara traim? Pai, de asta nu se munceste ca MUNCA nu este platita la valoarea ei. Mai bine stai la soare cu ajutoare sociale.