Rămâi conectat

Actualitate

Primul român infectat cu variola maimuței s-a ales cu dosar penal: Ce secret a refuzat să le spună autorităților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul român infectat cu variola maimuței s-a ales cu dosar penal: Ce secret a refuzat să le spună autorităților

Primul român cu variola maimuței este un tânăr de 26 de ani. Autoritățile au întocmit un dosar penal pe numele acestuia, asta pentru că nu a vrut să ofere informații despre contacții săi, informează Antena3.ro.

Din acest motiv autorităţile au deschis un dosar penal in rem pentru a afla ce s-a întâmplat cu exactitate.

Până în acest moment trei români au fost confirmați cu variola maimuței.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat miercuri, referindu-se la variola maimuţei, că recomandarea este să fie evitate relaţiile întâmplătoare cu persoane necunoscute, precizând că această boală este până în prezent transmisă mai degrabă pe cale sexuală.

“Nu este vorba despre o sensibilitate la bărbați, este vorba despre mai degrabă despre un comportament la risc. Comportamentul la risc poate să fie deopotrivă înregistrat şi la bărbaţi şi la femei. Problema este legată de un contact apropiat cu o persoană infectată. Lucrul ăsta se poate întâmpla oricui dacă nu îşi ia nişte măsuri de precauţie şi recomandarea este, cel puţin din punct de vedere al relaţiilor intime, să se evite relaţiile întâmplătoare cu persoane necunoscute şi dacă există o expunere în sensul contactului cu o persoană care prezintă leziuni, atunci sigur că este bine persoana respectivă să se adreseze unui serviciu de boli infecţioase”, a explicat Rafila.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea