Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primul incident grav produs pe pista deteriorată a stadionului din Alba Iulia: o femeie și-a rupt mâna după ce s-a împiedicat în gropile din tartan

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul incident grav produs pe pista deteriorată a stadionului din Alba Iulia: o femeie și-a rupt mâna după ce s-a împiedicat în gropile din tartan.

Starea jalnică în care se află Stadionul municipal “Cetate” din Alba Iulia nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni, dar cine ar putea crede că îți poți rupe o mână (la propriu) încercând să alergi pe așa-zisa pistă a stadionului?! Din păcate nu este o glumă și i s-a întâmplat unei femei din oraș care, în încercarea de a face mișcare în aer liber, s-a împiedicat în craterele din tartanul de pe pistă și și-a rupt mâna stângă în cădere. Incidentul a trimis-o la camera de gardă a spitalului, unde mâna i-a fost pusă în gips pentru următoarele câteva săptămâni.

Fâșiile de tartan s-au deteriorat și s-au deplasat, lăsând loc unor crăpături adânci, adevărate capcane pentru cei care aleargă. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, în administrarea cărora se află stadionul, acesta este primul incident de acest gen care le-a fost raportat de către un cetățean al municipiului aflat la stadion în timpul liber pentru a face mișcare și nu este exclus ca să se ia decizia restricționării accesului pe anumite zone ale spațiului de alergare, unde tartanul este foarte deteriorat.

”Alooo, dragi aleși locali! Pe când o modernizare a stadionului? Știți, pista e jalnică, oameni pentru care mișcarea înseamnă sănătate vin seară de seară. Se pot întâmpla oricând „surprize“. Așa cum s-a întâmplat în cazul meu. O pistă… mizerabilă conduce la accidente. Pe când să așteptăm vremuri mai bune?”, a fost mesajul transmis de femeia accidentată. Din păcate, unicul stadion din Alba Iulia nu va vedea curând vremuri mai bune, având în vedere că o posibilă modernizare și reabilitare a lui se află, deocamdată, doar în faza de intenții, în lipsa fondurilor care să poată fi alocate acestui obiectiv.

”Avem în lucru studiile pentru un proiect amplu de reabilitare a stadionului în ansamblul său întrucât nu se poate reface doar tartanul, fără a fi în relație cu celelalte elemente”, a precizat Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia. Acesta nu a putut preciza însă care e valoarea proiectului și care ar fi orizontul de implementare.

Cel mai probabil reabilitarea și modernizarea stadionului ar costa în jur de 1 milion de euro, având în vedere că doar costurile cu montarea unui tartan de calitate, pe care să se poată alerga atât vara cât și iarna, se ridică la circa 250.000 de euro. Deși momentan amplasamentul arată ca un loc părăsit și abandonat, zeci de albaiulieni vin seară de seară pe stadion pentru a face mișcare. Cunoscătorii știu care sunt culoarele bune și le ocolesc pe cele presărate cu capcane.

Mai trist este pentru copilașii care vor să facă atletism, dar nu pot beneficia de condiții decente de antrenament. Antrenorii de atletism admit că de multe ori îi scot pe micuți să alerge pe exteriorul stadionului, mai ales după ploaie, când pista devine deosebit de alunecoasă și se pot produce accidente grave.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea