// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Primul incident grav produs pe pista deteriorată a stadionului din Alba Iulia: o femeie și-a rupt mâna după ce s-a împiedicat în gropile din tartan

Primul incident grav produs pe pista deteriorată a stadionului din Alba Iulia: o femeie și-a rupt mâna după ce s-a împiedicat în gropile din tartan.

Starea jalnică în care se află Stadionul municipal “Cetate” din Alba Iulia nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni, dar cine ar putea crede că îți poți rupe o mână (la propriu) încercând să alergi pe așa-zisa pistă a stadionului?! Din păcate nu este o glumă și i s-a întâmplat unei femei din oraș care, în încercarea de a face mișcare în aer liber, s-a împiedicat în craterele din tartanul de pe pistă și și-a rupt mâna stângă în cădere. Incidentul a trimis-o la camera de gardă a spitalului, unde mâna i-a fost pusă în gips pentru următoarele câteva săptămâni.

Fâșiile de tartan s-au deteriorat și s-au deplasat, lăsând loc unor crăpături adânci, adevărate capcane pentru cei care aleargă. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, în administrarea cărora se află stadionul, acesta este primul incident de acest gen care le-a fost raportat de către un cetățean al municipiului aflat la stadion în timpul liber pentru a face mișcare și nu este exclus ca să se ia decizia restricționării accesului pe anumite zone ale spațiului de alergare, unde tartanul este foarte deteriorat.

”Alooo, dragi aleși locali! Pe când o modernizare a stadionului? Știți, pista e jalnică, oameni pentru care mișcarea înseamnă sănătate vin seară de seară. Se pot întâmpla oricând „surprize“. Așa cum s-a întâmplat în cazul meu. O pistă… mizerabilă conduce la accidente. Pe când să așteptăm vremuri mai bune?”, a fost mesajul transmis de femeia accidentată. Din păcate, unicul stadion din Alba Iulia nu va vedea curând vremuri mai bune, având în vedere că o posibilă modernizare și reabilitare a lui se află, deocamdată, doar în faza de intenții, în lipsa fondurilor care să poată fi alocate acestui obiectiv.

”Avem în lucru studiile pentru un proiect amplu de reabilitare a stadionului în ansamblul său întrucât nu se poate reface doar tartanul, fără a fi în relație cu celelalte elemente”, a precizat Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia. Acesta nu a putut preciza însă care e valoarea proiectului și care ar fi orizontul de implementare.

Cel mai probabil reabilitarea și modernizarea stadionului ar costa în jur de 1 milion de euro, având în vedere că doar costurile cu montarea unui tartan de calitate, pe care să se poată alerga atât vara cât și iarna, se ridică la circa 250.000 de euro. Deși momentan amplasamentul arată ca un loc părăsit și abandonat, zeci de albaiulieni vin seară de seară pe stadion pentru a face mișcare. Cunoscătorii știu care sunt culoarele bune și le ocolesc pe cele presărate cu capcane.

Mai trist este pentru copilașii care vor să facă atletism, dar nu pot beneficia de condiții decente de antrenament. Antrenorii de atletism admit că de multe ori îi scot pe micuți să alerge pe exteriorul stadionului, mai ales după ploaie, când pista devine deosebit de alunecoasă și se pot produce accidente grave.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Răspunsuri la Primul incident grav produs pe pista deteriorată a stadionului din Alba Iulia: o femeie și-a rupt mâna după ce s-a împiedicat în gropile din tartan

 1. #insist #samap1spe #rezist 16.06.2018 la 10:13

  Ma voi chiar nu intelegeti ca „master-plan-ul” actualei administratii locale din Alba iulia a fost, este si va fi demolarea Stadionului „Cetate” din Alba Iulia? Asta este motivul pentru care este lasat intentionat sa se degradeze. Rechinii imobilirari pedelisti abia asteapta ziua respectiva.

 2. marius 16.06.2018 la 12:23

  Poate primaria o sa construiasca un bazin in aer liber cu culoare din tartan in loc de apa si o sala polivalenta cu dale in loc de parchet.
  Ps. Nu uitati sa dotati vestiarele cu dusuri din import si dale de unica folosinta. As mai avea o rugaminte: priviti mai atent spre copii si sport ca sportul si copiii sa poata privi cu incredere spre domniile voastre.
  Kaloskaiagatios- om frumos si bun sau nebun?

 3. Pp 16.06.2018 la 15:06

  Era de asteptat.. Trist..

  Am scris deseori despre asta, de saracele fete care fac mars pe pista asta praf, si nu numai ele.. Dar cui ii pasa?

  Sper ca femeia sa aiba parte de o insanatosire grabnica! Altceva.. Nici nu mai sper

 4. Albaiulian 16.06.2018 la 18:20

  Iasa banu din pista? Nu iasa. Noroc bun.
  Cam asta i gandirea la primarul pu……l……yyyy.
  In statele civilizate este incurajata miscarea.el cu fiu so 2 grasi frumosi

 5. Relu 17.06.2018 la 8:05

  Dacă se paveaza cu “biscuiți ” de la Petresti….aprobă imediat mustaciosul!!