Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primul exercițiu de Blackout în România: Românii vor învăța cum să supraviețuiască pentru trei zile fără curent și gaze

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul exercițiu de Blackout în România: Românii vor învăța cum să supraviețuiască pentru trei zile fără curent și gaze

În România va fi organizat primul exercițiu de Blackout, în perioada 18-21 noiembrie. În plus, în urma acestui exercițiu, oamenii vor primi un ghid de supraviețuire. Mai exact, românii vor învăța cum să își încălzească locuința fără sursă de căldură, cum să depoziteze și să prepare alimentele, cum să își ridice temperatura corporală, dar vor învăța și lucruri despre interacțiunea socială.

România se pregătește pentru un scenariu negru în această iarnă. De frica unei crize energetice pe fondul războiului de la graniță, în zilele următoare la noi în țară vor avea loc exerciții de supraviețuire. Mai exact, oamenii vor primi un ghid de supraviețuire pentru trezi zile fără curent și gaze.

Este vorba despre o simulare care va avea loc la noi în țară în perioada 18-21 noiembrie, la Mediaș. Scenariul presupune o posibilă situație fără gaze și curent în România, timp de trei zile, sub forma unui exercițiu de blackout.

Nu suntem singurii care se pregătesc de un astfel de scenariu: și Uniunea Europeană se pregătește pentru întreruperi de energie electrică. Oficialii spun că ar putea apărea situații de urgență, iar toate aceste lucruri vin în contextul îngrijorărilor legate de conflictul din Ucraina și de o posibilă criză energetică, conform Realitatea Plus.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea