Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primul bloc de locuințe sociale din cartierul Gheorghe Șincai, din Alba Iulia, urmează să fie racordat la electricitate

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul bloc de locuințe sociale din cartierul Gheorghe Șincai, din Alba Iulia, urmează să fie racordat la electricitate

Alte 5 blocuri, cu aceeași destinație, sunt în faza de licitare a lucrărilor de proiectare și execuție

În ultimii ani, nevoia de locuințe sociale în municipiul Alba Iulia a rămas constant ridicată, sens în care administrația locală a căutat soluții pentru a rezolva această situație, îmbunătățind totodată standardul oferit categoriilor sociale vulnerabile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un prim bloc de locuințe, cu 21 de apartamente, a fost deja ridicat, în cadrul unui amplu proiect de regenerare economică și socială a comunității din zona cartierului Gheorghe Șincai, prin care s-au realizat și alte obiective precum: un centru multifuncțional, teren de sport, teren de joacă, zone verzi etc. Investiția, de peste 4 milioane de euro, a fost posibilă în urma obținerii unei finanțări europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Citește și: Blocuri de locuințe sociale în cartierul Gheorghe Șincai din Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 4 milioane de lei, lansată în SEAP

Potrivit reprezentanților administrației locale, până la predarea apartamentelor din acest prim bloc de locuințe sociale către beneficiarii de drept nu mai este decât un pas: legarea imobilului la energia electrică. În acest sens, în luna februarie a acestui an, între municipalitate, în calitate de beneficiar, și Electrica Distribuție s-a încheiat un contract în urma căruia vor fi licitate lucrările necesare amplasării unui post de transformare dedicat, precum și pentru executarea branșamentelor, atât pentru blocul de locuințe, cât și pentru centrul multifuncțional deja realizat.

În contextul oferit de acest proiect, administrația condusă de primarul Gabriel Pleșa a continuat demersurile și a reușit să obțină finanțarea necesară pentru alte 5 blocuri de locuințe sociale, în aceeași zonă, de această dată prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, din care circa 5 milioane reprezintă finanțarea nerambursabilă, de la bugetul de stat, iar lucrările de proiectare și execuție se află acum în procedură de licitație, cu termen de depunere a ofertelor, 23 aprilie.

Citește și: Lucrările la viitorul centru multicultural din cartierul Gheorghe Șincai, finalizate până la sfârșitul anului: Amfiteatru, sală de cinema, zonă cu spații culturale și sportive și teren sintetic de fotbal

„După finalizarea acestor 5 blocuri, totalizând 100 de locuințe de 1, 2 și 3 camere, vom rezolva complet problema locuințelor sociale, deoarece peste 365 de persoane cu situație socială precară vor putea beneficia de o locuință nouă, construită și utilată la standarde moderne.

La nivelul comunității albaiuliene, din punct de vedere social, economic și administrativ nu putem evolua cu adevărat decât împreună! Fiecare locuitor contează, mai binele comun depinde de mai binele fiecăruia dintre cei care alcătuiesc această mare familie. Asta a fost și va rămâne viziunea mea pentru a crește calitatea vieții în Alba Iulia, iar dacă astăzi avem o perspectivă reală în acest sens, și avem, înseamnă că și echipa Primăriei Alba Iulia funcționează și performează, dincolo de orice piedici sau șicane”, transmite primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea