Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Blocuri de locuințe sociale în cartierul Gheorghe Șincai din Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 4 milioane de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Blocuri de locuințe sociale în cartierul Gheorghe Șincai din Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 4 milioane de lei, lansată în SEAP

Primăria municipiul Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație Proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor, procurarea și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapă I – (construire bloc nr.1 – tronson aferent zonei Z3 din PUZ) pentru obiectivul de investiții construire ansamblu de locuințe sociale, cartier Gheorghe Șincai, 2 tronsoane.

Valoarea totală estimată a investiției este de 4.084.124,74 lei, fără TVA.

Prin prezentul proiect se vor asigura infrastructură și dotările necesare clădirii în care va se vor oferi locuințe sociale persoanelor care nu au posibilitatea să plătească chire pentru a beneficia de-o locuință..

Prin acest proiect se urmărește:

•reducerea numărului de persoane expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială,
•obținerea unui grad mai ridicat de independența și siguranța pentru persoanele sărace,
•prevenire instituționalizării persoanelor sărace,
•prevenirea izolării și marginalizării sociale a persoanelor cu venituri modeste sau chiar inxistente,
•promovarea egalității de șanse.

Din punct de vedere al contextului social, proiectul se adresează persoanelor care nu au o locuință, care se află în risc de excluziune socială sau dependență. Persoană săracă este de cele mai multe ori dezvantajata din cauza scăderii resurselor fizice și financiare pe care le deține. îngrijirea persoanelor sărace și calitatea îngrijirii acestuia sunt indicatori ai unei politici de bunăstare și sănătate, de aceea trebuie să se pună accent pe nevoile acestui grup vulnerabil. Societatea actuală nu mai pune accent pe nevoile persoanelor cu venituri mici, de aici și faptul că aceștia devin apatici, singuri și triști.

Etapele de realizare a investiției:

etapă I – Bloc nr.l
etapă ÎI – Bloc nr.2
etapă III – Asigurarea utilităților și amenajări exterioare

Se propun două construcții de formă dreptunghiulară cu laturile 14,76X33m, având un regim de înălțime P+2.

Accesul în ambele clădiri se realizează pe latura sudică a construcției, unde este amenajată rampă de acces pentru persoanele cu handicap.

La interior, ambele construcții au un hol central pe fiecare nivel, dezvoltat în lungul clădirii, acesta incluzând legătură pe verticală, realizată printr-o scară metalică aflată în capătul nordic al holului.

Fiecare construcție are un număr total de 21 de apartamente, respectiv 7 apartamente/nivel, din care trei apartamente cu 3 camere, opt apartamente cu 2 camere și 10 apartamente cu 1 camera.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea