Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Blocuri de locuințe sociale în cartierul Gheorghe Șincai din Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 4 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Blocuri de locuințe sociale în cartierul Gheorghe Șincai din Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 4 milioane de lei, lansată în SEAP

Primăria municipiul Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație Proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor, procurarea și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapă I – (construire bloc nr.1 – tronson aferent zonei Z3 din PUZ) pentru obiectivul de investiții construire ansamblu de locuințe sociale, cartier Gheorghe Șincai, 2 tronsoane.

Valoarea totală estimată a investiției este de 4.084.124,74 lei, fără TVA.

Prin prezentul proiect se vor asigura infrastructură și dotările necesare clădirii în care va se vor oferi locuințe sociale persoanelor care nu au posibilitatea să plătească chire pentru a beneficia de-o locuință..

Electrica Furnizare Discount

Prin acest proiect se urmărește:

•reducerea numărului de persoane expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială,
•obținerea unui grad mai ridicat de independența și siguranța pentru persoanele sărace,
•prevenire instituționalizării persoanelor sărace,
•prevenirea izolării și marginalizării sociale a persoanelor cu venituri modeste sau chiar inxistente,
•promovarea egalității de șanse.

Din punct de vedere al contextului social, proiectul se adresează persoanelor care nu au o locuință, care se află în risc de excluziune socială sau dependență. Persoană săracă este de cele mai multe ori dezvantajata din cauza scăderii resurselor fizice și financiare pe care le deține. îngrijirea persoanelor sărace și calitatea îngrijirii acestuia sunt indicatori ai unei politici de bunăstare și sănătate, de aceea trebuie să se pună accent pe nevoile acestui grup vulnerabil. Societatea actuală nu mai pune accent pe nevoile persoanelor cu venituri mici, de aici și faptul că aceștia devin apatici, singuri și triști.

Etapele de realizare a investiției:

etapă I – Bloc nr.l
etapă ÎI – Bloc nr.2
etapă III – Asigurarea utilităților și amenajări exterioare

Se propun două construcții de formă dreptunghiulară cu laturile 14,76X33m, având un regim de înălțime P+2.

Accesul în ambele clădiri se realizează pe latura sudică a construcției, unde este amenajată rampă de acces pentru persoanele cu handicap.

La interior, ambele construcții au un hol central pe fiecare nivel, dezvoltat în lungul clădirii, acesta incluzând legătură pe verticală, realizată printr-o scară metalică aflată în capătul nordic al holului.

Fiecare construcție are un număr total de 21 de apartamente, respectiv 7 apartamente/nivel, din care trei apartamente cu 3 camere, opt apartamente cu 2 camere și 10 apartamente cu 1 camera.

Publicitate

Ştirea zilei

Cum a fost bătut un bărbat din Alba de către două femei în scara unui bloc: Ce pedeapsă au primit „amazoanele”

Publicat

în

Cum a fost bătut un bărbat din Alba de către două femei în scara unui bloc: Ce pedeapsă au primit „amazoanele”

Curtea de Apel Alba Iulia a menținut sentința dată de Judecătoria Alba Iulia în cazul celor două femei care au agresat un bărbat din orașul Cugir în scara unui bloc din localitate.

La data de 05 septembrie 2017, în jurul orei 13.30, persoana vătămată B.B. I., în timp ce se afla în scara blocului în care locuiește din Cugir, a fost lovit cu pumnii și palmele la nivelul corpului de către inculpata C. C.C., în timp ce inculpata A. A., de față la eveniment, o încuraja pe inculpata C. C. C. să o lovească pe persoana vătămată, urmare a unui conflict avut cu inculpatele, vecinele sale, care urlau și îi adresau expresii jignitoare, a solicitat prin apel la SNUAU 112 prezența unui echipaj de poliție.

La fața locului s-au deplasat doi agenți din cadrul Poliției orașului Cugir, care au fost întâmpinați de către persoana vătămată, acesta explicându-le motivul pentru care a solicitat prezența lor. După ce au discutat și cu inculpatele și au aplanat conflictul, cei doi polițiști s-au îndreptat spre autospeciala parcată în fața blocului.

Electrica Furnizare Discount

În continuare, după discuția purtată cu polițiștii, persoana vătămată a intrat în scara blocului, moment în care inculpatele l-au așteptat și s-au năpustit asupra sa. Astfel, în timp ce inculpata A. A. o încuraja pe inculpata C. C.C. să îl lovească, să îl omoare, aceasta din urmă îi aplica lovituri cu pumnii și palmele la nivelul corpului și îl strângea de gât, trăgându-l totodată de tricou.

În timp ce era lovită, persoana vătămată a încercat să se apere, împingându-le și ținându-le cu mâinile la distanță pe cele două inculpate, iar urmare acestui fapt, inculpatei C. C. C. i-au fost cauzat leziuni traumatice la nivelul feței, care au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale.

La individualizarea judiciară a pedepsei aplicate inculpatelor, s-a ținut seama și de consecințele faptei constând în leziunile traumatice care nu au fost evaluate printr-un număr de zile de îngrijiri medicale.

Astfel inculpata C. C. C. a fost condamnată la plata unei amenzi în valoare de 1.800 lei, iar Inculpata A. A. la plata unei amenzi în valoare de 1.400 lei.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Există speranță în umanitate: Un pompier de la ISU Alba, alături de oameni inimoși, a fost Moș Nicolae pentru o femeie de 90 de ani

Publicat

în

Există speranță în umanitate: Un pompier de la ISU Alba, alături de oameni inimoși, a fost Moș Nicolae pentru o femeie de 90 de ani

Alin Purda, un pompier din Apuseni, alături de alți oameni inimoși, români și germani, ne arată că umanitatea încă exista.

Luni, de Moș Nicolae, alaturi de cei de la 4×4 Karpatenhilfe au adus bucuria pe fața unei femei bătrânici, de 90 ani, ducându-i o sobă nouă pentru a se putea încălzi în sezonul rece.

Soba a fost montată și instalată în locul celei vechi care nu mai putea fi utilizată, existând riscul să se producă un incendiu.

Electrica Furnizare Discount

„Tot acești oameni minunați am văzut că au dus și alimente și alte lucruri necesare la bătrânii amărâți din satele izolate și au demonstrat că înca mai există omenie și speranta între noi!!”, ne-a povestit un cititor al ziarulunirea.ro.

Alin nu este la prima „ispravă” de acest gen, în februarie fiind felicitat de către colegii săi în mod public, pentru sufletul mare de care a dat dovada, în ajutorul oferit unei mamei singure cu trei copii, cu o situație financiară precară.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Activități de verificare la Inspectoratul de Jandarmi Alba în cazul albaiulianului „bătut ca la carte” la el acasă, în miezul nopții

Publicat

în

Activități de verificare la Inspectoratul de Jandarmi Alba în cazul albaiulianului „bătut ca la carte” la el acasă, în miezul nopții

Un bărbat din Alba Iulia aduce acuzații grave unui polițist din cadrul IPJ Alba și susține că ar fi fost agresat fizic de angajatul statului după ce acesta a „intrat peste el în casă”, în miezul nopții de 6 decembrie a anului curent, în jurul orei 02:00. În cadrul echipajului mixt ce s-a deplasat la fața locului, ca urmare a unui apel la 112, a fost prezent și un jandarm.

Citește și: ACUZAȚII GRAVE aduse unui polițist din ALBA IULIA: „A intrat peste mine în casă și m-a bătut ca la carte”

Ca urmare a apariției în spațiul public și totodată a unei solicitări din partea ZiarulUnirea.ro, Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba, prin vocea purtătorului de cuvânt al instituției transmite:

dariusandrei.ro

Electrica Furnizare Discount

„În urma solicitării dumneavoastră, vă informăm că la nivelul conducerii Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, s-au desfășurat activități de verificare a modului de executare a misiunii din cadrul echipajului mixt de menținere, din care reiese faptul că, jandarmul și-a desfășurat activitatea conform prevederilor legale.”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba

Astfel instituția Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba i-a solicitat jandarmului, care a făcut parte din echiajul mixt, ce s-a prezentat, ca urmare a unui apel la 112, la domiciliul presupusei victime a unei agresiuni fizice,  clarificări suplimentare cu privire la raportul pe care acesta l-a întocmit ca urmare a activității intreprinse în noaptea de 5 spre 6 decembrie a anului curent.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare