Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Lucrările la viitorul centru multicultural din cartierul Gheorghe Șincai, finalizate până la sfârșitul anului: Amfiteatru, sală de cinema, zonă cu spații culturale și sportive și teren sintetic de fotbal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările la viitorul centru multicultural din cartierul Gheorghe Șincai, finalizate până la sfârșitul anului: Amfiteatru, sală de cinema, zonă cu spații culturale și sportive și teren sintetic de fotbal.

Lucrările la viitorul centru multicultural din cartieul Gheorghe Șincai sunt în grafic, iar până la sfârșitul anului 2023 va fi finalizat, a anunțat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Stadiul lucrărilor a ajuns la 70%, iar valoarea investiției se ridică la aproximativ 4 milioane de euro.

”Aici vom avea o zonă de petrecere a timpului liber, cu spații culturale și sportive, teren sintetic de fotbal, amfiteatru, sală de cinema și pentru evenimente, o mulțime de alte spații cu funcțiuni educative, grădină interioară și spații verzi pe acoperiș. Alba Iulia nu a mai avut o astfel de sală, va fi un loc cum nu avem în oraș pentru petrecerea timpului,”, spune edilul.

Centrul multifunctional este construit cu forma neregulata, cu regim de înălțime S+P. În zona centrală, construcția beneficiază de o curte interioară, prevăzută cu o scară de acces pe acoperișul de tip terasă circulabilă „gradină verde”.

Construcția este prevăzută cu instalații electrice, sanitare, de climatizare, de semnalizare și avertizare a incendiilor.

Se va realiza un teren de minifotbal cu dimensiunile de 45.00 m x 25.00 m, în suprafață totală de 1125.00 mp și amenajarea a 4 locuri de joacă pentru copii.

Pentru modernizare spațiului public urban-talcioc se realizează o construcție cu formă elipsoidală cu destinația de talcioc, semiîngropată (amfiteatru).

Talciocul beneficiază de 2 acces pe latura de Nord-Vest, prevăzute cu trepte și rampe pentru persoane cu dizabilități.

Forma elipsoidală este mărginită de ziduri de sprijin, de-alungul cărora la interior sunt realizate tribune, iar la exterior sunt realizate terasamente din pământul rezultat din excavații.

Pe latura de Sud-Est, sunt realizate grupurile sanitare și 2 spații de depozitare, mascate de un perete care poate fi utilizat pentru diferite proiecții sau amenajări atunci când complexul este utilizat ca amfiteatru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea