Rămâi conectat

Actualitate

Primele măsuri de RELAXARE, luate mai devreme decât se preconiza. Cîțu: „Rata de pozitivare a scăzut mai rapid decât ne așteptam”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul ministru Florin Cîţu a spus, într-un interviu pentru Digi24 de ce decizia renunțării la obligativitatea măștii în spațiile deschise și cea a ridicării restricțiilor de noapte a fost luată începând cu 15 mai, deși în urmă cu câteva zile autoritățile spuneau că nu vor fi măsuri de relaxare înainte de 1 iunie.

Premierul Florin Cîțu a explicat la Premierul a făcut însă apel la oameni să se vaccineze, spunând că de acest lucru depind următoarele etape de relaxare.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis : De sâmbătă se renunţă la masca în aer liber şi la restricţiile de noapte

„Am avut mai multe scenarii, am discutat și cu domnul președinte și am zis să extindem puțin indicatorii la care ne uităm și dacă vom avea rezultate mai bune la acești indicatori, vom lua măsurile mai devreme. A fost un cumul de factori, dar am văzut că a mers mai bine valul 3 decât ne așteptam. Rata de pozitivare scăzut mai rapid decât ne așteptam, în corelație cu campania de vaccinare mai bună. Avem deja, de câteva zile, peste 100.000 de persoane care se vaccinează zilnic și în acest context am spus că e momentul să luăm această decizie”, a spus Cîțu.

CITEȘTE ȘI: Din 1 iulie, NUNȚI cu număr NELIMITAT de PARTICIPANȚI dacă organizatorul garantează ca toate persoanele sunt vaccinate

El a precizat, însă, că deși au fost luate aceste măsuri de relaxare, oamenii trebuie să înțeleagă că suntem încă în pandemie și că trebuie continuată campania de vaccinare.

„Am reușit să luăm această măsură mai repede pentru că românii au înțeles să se vaccineze. Dacă vrem să avem următoarele etape de relaxare trebuie să ne vaccinăm, altfel va fi mai grea revenirea la normalitate. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât revenim mai repede la normalitate”, a spus premierul.

Cîțu a precizat că starea de alertă rămâne în vigoare și că mâine va avea loc o ședință a CNSU pentru a definitiva calendarul relaxării.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea