Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primele avioane F-16 cumpărate de Ministerul Apărării Naționale au aterizat, vineri, în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

f16-ba83-borceaMinisterul Apărării Naționale (MApN) se modernizează, după ce a cumpărat mai multe avioane F-16, care vor ajunge la baza aeriană de la Fetești, transmite Agerpres.

Primele avioane romanesti F-16 au aterizat, vineri, pe aerodromul Borcea.

Forțele aeriene române au preluat oficial, miercuri, de la baza portugheză Monte Real, primele șase avioane F-16. De asemenea, România va mai primi alte șase aeronave, iar întreaga investiție se va ridica la 682 de milioane de euro.

Cele șase aparate F-16 marcate cu însemnele României sunt pregătite să decoleze spre țară în cursul zilei de joi, urmând să fie dislocate la Fetești. Piloții și tehnicienii militari români, unii dintre ei aflați de doi ani la pregătire în Portugalia, vor reveni în cea mai mare parte în țară.

Locotenentul Popa, șeful formațiunii de control zbor și sisteme electrice din grupul tehnicienilor militari aflați la pregătire în Portugalia, a spus că aeronavele sunt de modele diferite — „estic și vestic”. „Capabilitățile F-16 de a acroșa mult mai mult armament și a executa misiuni de nivel multirol cu o mare ușurință datorită anvelopei de zbor”, a subliniat el, potrivit Psnews.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea