Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul Silviu Ponoran vrea să reactiveze “Mocăniţa”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locomotiva de epocă achiziţionată deja va fi completată cu trei vagoane aduse din Gura Humorului

Într-o şedinţă recentă, consilierii locali din Zlatna au aprobat achiziţionarea a trei vagoane pentru linie îngustă care urmează să fie ataşate uneia dintre locomotivele de patrimoniu cumpărate anterior de Primăria Zlatna. Aleşii locali au luat decizia să cumpere, conform prevederilor locale, trei vagoane de călători, pentru activarea “Trenului Turistic Alba Iulia – Zlatna”.
Anterior, prin HCL 107/2012 s-a aprobat înfiinţarea Muzeului de locomotive, cu numele „Mocăniţa”, pe terenul înscris în CF 70270, proprietar tabular oraşul Zlatna – domeniul public, precum şi achiziţionarea, conform prevederilor legale, a unei locomotive cu abur. Prin HCL 136/2012 s-a aprobat participarea oraşului Zlatna, prin consiliul local, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, la finanţarea cheltuielilor Muzeului de locomotive „Mocăniţa” şi “Trenului Turistic Alba Iulia- Zlatna”.
Pentru activarea “Trenului Turistic Alba Iulia – Zlatna”, pe lângă locomotiva cu abur achiziţionată, care se află deja la societatea SC Remarul 16 februarie SA Cluj-Napoca pentru lucrări de reabilitare şi restaurare, s-a impus achiziţionarea vagoanelor de călători. În acest sens au fost identificate vagoanele: BM/2 seria X 6423, F/2 seria X 6430, BM/2 seria X 6429, aflate în Halta de mişcare Gura Humorului. Acestea vor fi cumpărate şi transportate la Zlatna pentru reîntregirea “Mocăniţei”.
De altfel, una dintre intenţiile declarate şi asumate de primarul Silviu Ponoran este ca anul acesta, de 1 Decembrie, să pătrundă în Alba Iulia cu “Mocăniţa”, venind cu o delegaţie din Apuseni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea