Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul orașului Teiuș urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. Procesul cu ANI, suspendat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mirel Vasile Hălălai, primarul orașului Teiuș și candidatul desemnat de PSD pentru un nou mandat la alegerile de anul viitor, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud pentru conflict de interese.

Mirel HalalaiInițial, faptele primarului din Teiuș au făcut doar obiectul unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate din luna iunie 2015, în care acesta este acuzat de incompatibilitate cu funcția, respectiv de conflict de interese de natură penală și administrativă. Tot atunci, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud,  în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României

Mirel Vasile Hălălai a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, însă la termenul din 21 octombrie, judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au suspendat procesul, pe motiv că Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud a început urmărirea penală împotriva edilului.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia are la bază articolul 413 din Codul de Procedură Civilă, care prevede că instanţa poate suspenda judecata unui proces atunci ”când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrăurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea”.

CITEȘTE ȘI: Primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, acuzat de ANI de conflict de interese. Ce spune edilul

Potrivit raportului ANI,” în perioada exercitării mandatului de primar, a încheiat un număr de 10 contracte și un act adițional cu S.C. DAMI PROD S.R.L., societate comercială în cadrul căreia acesta a deținut calitatea de asociat (în perioada 23 noiembrie 1994 – 10 iulie 2012), precum și funcțiile de director general și administrator (în perioada 13 ianuarie 2010 – 25 iunie 2012), iar soția sa deține funcția de contabil începând cu data de 10 martie 2009.

În baza contractelor și a actului adițional, Primăria Orașului Teiuș a efectuat plăți către S.C. DAMI PROD S.R.L., în cuantum de 105.913,38 Lei.

De asemenea, așa cum rezultă din declarația de avere completată la data de 14 iunie 2013, persoana evaluată avea acordat, la data de 31 decembrie 2012, un împrumut în sumă de 330.270 Lei către S.C. DAMI PROD S.R.L., din care, până la data de 31 decembrie 2013, a fost returnată suma de 79.500 lei.”

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea