Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, acuzat de ANI de conflict de interese. Ce spune edilul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), de conflict de interese de natură penală și administrativă.

Edilul orașului Teiuș ar fi încheiat, în timpul mandatului de primar, mai multe contracte între Primărie și o firmă în cadrul căreia acesta a deținut calitatea de asociat, precum și funcțiile de director general și administrator.  ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, județul Alba, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Mirel HalalaiPotrivit raportului ANI,” în perioada exercitării mandatului de primar, a încheiat un număr de 10 contracte și un act adițional cu S.C. DAMI PROD S.R.L., societate comercială în cadrul căreia acesta a deținut calitatea de asociat (în perioada 23 noiembrie 1994 – 10 iulie 2012), precum și funcțiile de director general și administrator (în perioada 13 ianuarie 2010 – 25 iunie 2012), iar soția sa deține funcția de contabil începând cu data de 10 martie 2009.

În baza contractelor și a actului adițional, Primăria Orașului Teiuș a efectuat plăți către S.C. DAMI PROD S.R.L., în cuantum de 105.913,38 Lei.
De asemenea, așa cum rezultă din declarația de avere completată la data de 14 iunie 2013, persoana evaluată avea acordat, la data de 31 decembrie 2012, un împrumut în sumă de 330.270 Lei către S.C. DAMI PROD S.R.L., din care, până la data de 31 decembrie 2013, a fost returnată suma de 79.500 lei.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, atât dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 și art. 75 din Legea nr. 393/2004, cât și dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României.

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat  Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, Județul Alba, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Citiți și Camera de Conturi Alba a depistat nereguli de peste 1,3 milioane de lei la primăriile din Alba Iulia, Aiud, Cugir, Teiuș și Zlatna

Contactat telefonic, edilul orașului Teiuș a declarat pentru ziarulunirea.ro că nu ”a intrat în posesia acestui comunicat” și că o să-și apere drepturile în instanță până la capăt.

”Eu nu am intrat în posesia acestui comunicat. Nu pot formula niciun un punct de vedere până nu avem o decizie definitivă și irevocabilă a unei instanțe de judecată. ANI nu este justiție. Trebuie să discutăm pe lege. Eu o să-mi apăr drepturile în instanță până la capăt!, a spus primarul Mirel Hălălai.

N. R.: Precizăm faptul că autorităţile judiciare sunt singurele în măsură să se pronuţe cu privire la legalitate actelor sau faptelor menţionate în comunicatul ANI şi în ce priveşte eventuala vinovăţie a persoanelor implicate.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea