Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Primarul Mircea Hava și city managerul Nicolaie Moldovan premiați la Gala Smart City Industry Awards

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul Alba Iulia a fost premiat de două ori: la categoria „Smart Government” – premiu acordat primarului Mircea Hava, și la categoria „City Managerul anului”, premiu care i-a revenit lui Nicolaie Moldovan. Premiile au fost acordate la Gala Smart City Industry Awards organizată de Asociația Română Pentru Smart City și Mobilitate.

Evenimentul a reunit înalt reprezentanți ai statului român, angrenați în dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România. Totodată, au fost prezenți reprezentanți ai mediului academic și diplomatic, dar și cei mai reprezentativi lideri ai mediului privat, implicați în derularea de proiecte smart city.

Au fost prezenți la eveniment reprezentanți ai administrației centrale și locale, miniștri, secretari de stat, primari și administratori publici de pe întreg teritoriul României.

Criteriile de jurizare au fost: Grad de replicabilitate 20%, Funcționalitate și implementare 20%, Impact în comunitate 20%, Inovație și creativitate 20%, Calitate 20%.

Juriul a fost alcătuit din experți smart city și reprezentanți ai mediului universitar, iar la ceremonie din partea juriului au participat: Prof. dr.ing. Florin Nemțanu – Universitatea Politehnica din București, Facultatea Transporturi și Expert Mobilitate ARSCM, Prof. dr. Ciprian Alexandru Caragea – Universitatea Ecologică din București și Expert Big Data ARSCM și președintele juriului, doamna Sarolta Besenyei, Expert Comisia Europeană, Vicepreședinte ARSCM.

Competiția Smart City Industry Awards 2018 a introdus o componentă extrem de importantă ce a implicat alături de criteriile de jurizare menționate anterior și monitorizarea activității pe întreg parcursul anului 2018. La această categorie au fost nominalizate diverse municipalități și companii, iar câștigătorii competiției sunt:

City Manager of the Year: Domnul Nicolaie Moldovan, City Manager Alba Iulia
Mayor of the Year: Domnul Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca
Best Smart City Company: Orange România – Programul Orange Fab
Best Smart City Project: Primăria Municipiului Cluj

Domnul Nicolaie Moldovan a reprezentat municipalitatea din Alba Iulia, ridicând premiul atât pentru Smart Government cu proiectul Comunicare cu cetățenii prin bluetooth și beaconi (cu aplicația E-ALBAIULIA), cât și City manager-ul anului 2018.

Au fost acordate în urma jurizării proiectelor înscrise în competiție premii pentru categoriile:

Smart Living – Primăria Municipiului Sibiu, pentru proiectul: Sibiu, orașul în care calitatea vieții primează, Smart Citizen – Primăria Municipiului Satu Mare și companiei Smart Technology Alliance, pentru proiectul: Smart CityApp, Smart Government – Primăria Municipiului Alba Iulia, pentru proiectul: Comunicare cu cetățenii prin bluetooth și beaconi (cu aplicația E-ALBAIULIA), Smart Economy – Primăria Municipiului Iași, pentru proiectul: Dezvoltare sustenabilă pe toate verticalele smart city, Smart Environment – Iridex Group, pentru proiectul: Iridex SMART pentru cladiri inteligente, Smart Mobility, parking solutions – Sky Park Systems, pentru proiectul: Parking automatizat, Smart Mobility, e-ticketing solutions – Telelink România, pentru proiectul: Craiova Smart Transportation, Smart Mobility, safe mobility – EyeSafe, pentru proiectul: Eye Safe, mobility platform și Smart Mobility, Industrial Software, pentru proiectul: Smart city Parking – Sistem inteligent pentru managementul parcărilor urbane.

Despre SCIA 2018: Anul 2018 se remarcă prin dezvoltarea mai multor proiecte în diverse regiuni ale țării, astfel că proiectele înscrise în competiție au avut un grad ridicat de implementare, comparativ cu edițiile anilor trecuți, când erau înscrise inclusiv proiecte aflate în stadiu incipient. O altă noutate față de edițiile anterioare este dată de proiecte care provin din comunitățile mai mici, care însă derulează proiecte cu un grad ridicat de dificultate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea