Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor Cora, a câștigat la Curtea de Apel Alba Iulia procesul cu ANI

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, joi, contestația formulată de primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor Cora, și a anulat raportul de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) prin care această instituție a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţii în perioada în care Astrid Fodor Cora era viceprimar.

Curtea de Apel Alba Iulia01Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia formulată de reclamantul Astrid Fodor Cora în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate şi în consecinţă a dispus anularea raportul de evaluare prin care Agenţia Naţională de Integritate constatase starea de incompatibilitate.

Potrivit ANI, Astrid Cora Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în decembrie 2015, că 30 de aleşi locali printre care şase primari şi 11 viceprimari, doi fiind din Sibiu, sunt incompatibili, iar în două cazuri sunt indicii de fals în declaraţii şi conflict de interese de natură penală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea