Primarul Cugirului Adrian Teban, se plânge că nu primeşte fonduri bugetare, dar uită că un cuvânt greu de spus în dirijarea acestora îl au colegii săi de partid

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Domnul Adrian Teban, preocupat de apropierea alegerilor locale, a început să se plângă prin ziare că nu primeşte bani, nici de la Consiliul Judeţean Alba şi nici din fondurile europene, pentru că el nu are culoarea politică potrivită.
Sunt aici două aspecte care trebuie lămurite pentru că nu este vorba de persecutarea pe criterii politice a primarului.
În ceea ce priveşte proiectele finanţate din fonduri europene, domnul primar nu a primit banii necesari pentru că unele proiecte au fost prost întocmite iar altele au fost depuse prea târziu. Este absolut imposibil să repartizezi fonduri europene după criterii politice. Iar, în plus, cele mai multe fonduri trec prin ADR Centru unde director este colegulul său de partid, dl Creţu.
Pe dl. Creţu însă Adrian Teban îl face de râs cu aceste afirmaţii şi îl pune într-o lumină proastă pentru a-şi justifica neglijenţa în depunerea la timp a proiectelor.
Alocarea banilor de la Consiliul Judeţean Alba pentru echilibrarea bugetelor locale s-a făcut întotdeauna prin consultare cu liderii de grup ai tuturor partidelor. Prin urmare, alocarea fondurilor către primarii PNL din judeţ s-a făcut doar cu consultarea liderului de grup al consilierilor judeţeni PNL, pe care şi domnul Teban, îl poate întreba cum a distribuit aceşti bani. În alte judeţe partidele de opoziţie nu primesc nimic dar, în Alba, Ion Dumitrel a considerat că trebuie să facă administraţie şi nu e corect pentru locuitorii din localităţi cu primari de altă culoare să nu fie susţinuţi.
Mai vreau să-i amintesc domnului Teban că pentru soarta spitalului, de un an şi jumătate, el este singurul responsabil. De când Primăria Cugir a preluat acest spital, domnul Teban răspunde de ce se întâmplă aici. Ce a făcut însă domnul Teban? A pus manager la spital un apropiat, membru PNL în persoana domnului Cristian Simu. Dacă vroia să facă ceva pentru locuitorii Cugirului trebuia să pună un manager din sistem care ştie cum se conduce un spital, la fel cum s-a întâmplat în alte oraşe sau la Spitalul Judeţean Alba.
Trebuie să-i amintesc apoi domnului Primar că marele său merit în ceea ce priveşte refacerea reţelelor de apă şi canal este acela că s-a nimerit să fie primar acum, când se fac lucrările, pentru că realizarea lor se datorează societăţii Apa CTTA şi Asociaţiei Apa Alba care au stiut să atragă fondurile europene pentru aceste investiţii.
Îl rog în incheiere pe domnul Primar Adrian Teban, să reflecteze cu mai multă atenţie dacă neîmplinirile de care se plânge se datorează persecuţiei politice sau are şi dânsul o mare parte din vina.
Îi reamintesc domnului primar că-i stau la dispoziţie oricând pentru a merge împreună la domnul preşedinte al CJ Alba Ion Dumitrel, pentru a discuta orice proiect benefic oraşului Cugir.

Preşedinte PDL Cugir, Radu ROŞIAN

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

18 Comentarii

leo 8 februarie 2012 at 18:13

tebane asta a durut zau … trebuia sa puna cineva si punctul pe „i”

bembea 8 februarie 2012 at 18:28

A dracu de tare a durut si inca doare, dar pe Rosianu…acolo e problema. Din lipsa de orice lucru bun facut pentru oras, ca orice PD-ist bun, da vina pe altii, arunca oaia moarta in curtea vecinului. Cu cat tupeu jegos poti sustine ca proiectele Cugirului nu sunt aprobate din cauza proastei organizari sau a incorectitudinii lor ma? Vino si zi lucrul asta de fata cu primarul si de fata cu cetatenii orasului, sa te vedem atunci cat esti de tare!! Culmea, toti primarii din opozitie care nu primesc decat maruntis de la masa bogatilor or fi incompetenti pe cand cei din PD is toti menegeri model.

bembea 8 februarie 2012 at 18:33

Mai spune-ne domnu’ Rosian, cum reuseste un angajat al statului sa-si cumpere BMW si Mertan in 2 ani de munca „cinstita”??? Si numa banii aia daca nar fi fost sifonati de mata, si bagati in strazile Cugirului atunci ne era mai bine. Apropo, vrei sa apari ca erou local si sa te voteze toata lumea la alegeri? Vinde masinile si refa o sectie a spitalului! Sau acuma ca nu mai da nimeni spaga la angajare nu ai mai avea de unde sa-ti iei eventual un Bentley ca a lu Diaconescu in loc…?

costi 8 februarie 2012 at 19:22

toti aveti dreptate!

Vasi 8 februarie 2012 at 19:42

Bine ca mai spune si PD-ul lucrurilor pe nume! In Romania primariile sunt conduse un sfert de pedisti,un sfert de pesedisti si un sfert de liberali dar toata lumea loveste in persoanele care sunt la Putere in acest moment uitand faptul ca multe regii care jupuiesc de bani (ex.APA SA )populatia au culoare rosie,galbena etc.!

bembea 8 februarie 2012 at 20:34

Clar, PD are 13% in sondaje fiindca toata tara are ceva cu ei!!! Doara ei is toti usa de biserica, profesionisti adevarati, numa’ unu si unu dom’le…cum indrazneste poporu sa se ia de ei…la ei nu exista nepotisme, la ei afacerile cu statu nu se fac in familie, ei nu-si pun pe fiica lu sefu’ cap de lista la Parlamentu European sa ne faca neamu de rusine…Romanii sa-si ceara scuze ca acuza guvernarea PD 2008-2012, dupa asa cresteri de salarii si nivel de trai cum nu s-au mai vazut pe meleagurile noastre!!!

Tica 8 februarie 2012 at 20:08

. Dupa ce ai lui l-au inlaturat de la conducerea celor doaua fabricii pentru afacerile ilegale pe care le-a facut, are tupeul sa iasa in presa si sa-i acuzse pe altii? Suntem satui de tupeul si nesimtirea celor de la PDL, care sunt toti o apa si un pamant. Mai bine ati face sa va uitati la BARNA din ochiul vostru si nu la paiul din ochii altora.

emy 8 februarie 2012 at 20:11

lasa ca Rosianu ne-o da pe coana preotesa de primar si ne punem bine cu popa succes sefu pdl

mariana 9 februarie 2012 at 18:15

Ce faci Alino?Iarasi esti la servici?Daca ai fi la munca…….

Leanu 8 februarie 2012 at 21:09

Ce sa kaka unii pe ei cu pedeleu ca face numa rele,ca lumea vede ca nu io schimbat nimeni pe piesiedisti si pe libierali din tate functile care le-or avut in in fabrici,institutii de stat si regii de stat.Ei si acum da le traba alejeri!

vigilante 9 februarie 2012 at 18:16

Mare adevar graiesti!

MARIUS CIUCUREL 8 februarie 2012 at 21:11

SARACA TARA BOGATA!Se rasucesc in morminte,toti inaintasii nostrii,care intr-adevar au vrut binele tarii,cind vad de acolo de unde sint,pe mina cui a incaput tara,orasul,etc,din „89 incoace.Praful si pulberea,se va alege de tara asta,ca toti care conduc(indiferent de culoarea politica),fura de rup pamintul.Asta nu intelege poporul!Si e normal.Fiecare,are ce merita in viata(cu mici exceptii).Nu se incurajeaza PROFESIONALOSMUL,CINSTEA,ONESTITATEA,PATRIOTISMUL si alte multe lucruri,care stau la baza unei societati civilizate.Si vor venii,momente extrem de grele,ptr.neam si tara.SINGURA SPERANTA A ROMANILOR ESTE IN =DUMNEZEU SI ARMATA=.Sint singurii doi „factori” care mai pot schimba o soarta deja pecetluita,a unui neam,DEZBINAT DE INTERESE OBSCURE SI IMPRASTIAT CA PULBEREA IN PATRU ZARI.Pacat,ca de-a lugul timpului in anumite momente ale istoriei noastre,si-au dat viata ptr.tara asta atit de frumoasa si bogata,milioane de MARTIRI SI EROI AI ROMANIEI!

MARIUS CIUCUREL 8 februarie 2012 at 21:16

SARACA TARA BOGATA!Se rasucesc in morminte,toti inaintasii nostrii,care intr-adevar au vrut binele tarii,cind vad de acolo de unde sint,pe mina cui a incaput tara,orasul,etc,din „89 incoace.Praful si pulberea,se va alege de tara asta,ca toti care conduc(indiferent de culoarea politica),fura de rup pamintul.Asta nu intelege poporul!Si e normal.Fiecare,are ce merita in viata(cu mici exceptii).Nu se incurajeaza PROFESIONALOSMUL,CINSTEA,ONESTITATEA,PATRIOTISMUL si alte multe lucruri,care stau la baza unei societati civilizate.Si vor venii,momente extrem de grele,ptr.neam si tara.SINGURA SPERANTA A ROMANILOR ESTE IN =DUMNEZEU SI ARMATA=.Sint singurii doi „factori” care mai pot schimba o soarta deja pecetluita,a unui neam,DEZBINAT DE INTERESE OBSCURE SI IMPRASTIAT CA PULBEREA IN PATRU ZARI.Pacat,ca de-a lugul timpului in anumite momente ale istoriei noastre,si-au dat viata ptr.tara asta atit de frumoasa si bogata,milioane de MARTIRI SI EROI AI ROMANIEI!”Poate”vor venii si clipe mai bune ptr poporul asta atit de oropsit!

Aiudeanul 8 februarie 2012 at 23:16

S-au apucat pedistii cei viteji sa sara la cap. Parerea mea e ca sar la capul p…! Cat de prosti ne credeti , ma? Ca trebuiau consilierii judeteni ai PNL sa ce? Pai voi aveti majoritate, voi dati bani numai la Blaj, ca atata stiti si aveti un fetis cu zona aia? Apare si asta ca floricica nevinovata, cum face si tembelul de Bumb cu defecatia lui orala si vorbeste numai tampenii de Aiud. Unde ati fost ma frumosilor in 2008? Dar in 2009 si 2010? Chiar in 2011 daca ziceati ceva de primarii astia mai era cum era , desi cam tarziu. Solutii aveti? Nu, numai gargara. Va cere primaru de la Cugir bani pe proiecte dati bani pentru aparate de fitness in aer liber? Ar fi de ras daca nu te-ar porni plansul. Or fi mancat cugirenii bine in timpul lui Basescu si trebuie sa dea jos. La Aiud iar cere primarul bani pe proiecte, de nu stiu cate ori a aparut si in ziare inclusiv anii trecuti, voi dati bani pentru parcul sulii de nu stiu unde, nu unde va zice el. Voi chiar credeti ca suntem cretini! Si vestuta asta de declara aici cine e? De unde a aparut? Mare-i gradina..bine ca nu mai aveti mult!

Tica 9 februarie 2012 at 8:25

Domnule Rosian, mai bine ai spune pe ce criterii ai pus sefi in cele doua fabrici din Cugir, cat ai fost la conducerea lor? Crezi ca lumea e proasta si nu vede? Culoarea portocalie si cotizatiile la partid au fost singurele criterii. Deci, ai face bine sa lasi pe altii cu un istoric mai putin intunecat sa vorbeasca. Dar oare pe cine? HMM!!!! Drept e ca nu prea ai pe cine de la PDL.

parpanghel 9 februarie 2012 at 8:29

hahahaha s-a trezit Rosianu omu lu Peres, senatoru de cugir, pai ia zi tu ma nenea Rosianu cum faceai tu cu Crisan afaceri cu fabricile si cum v-ati certat de la bani ca nu stiati care sa fure mai mult.

CUGIR C 9 februarie 2012 at 8:37

Afirmatia ca ,,ESTE IMPOSIBIL SA SE DEA FONDURI PE CRITERII POLITICE” este o JIGNIRE SI O SFIDARE A CETATENILOR ORASULUI CUGIR. Este bine stiut ca toate partidele au practicat aceasta metoda numai ca P>D>L
a depasit orce limita.

Didu 9 februarie 2012 at 9:48

Cica „alocarea fondurilor către primarii PNL din judeţ s-a făcut doar cu consultarea liderului de grup al consilierilor judeţeni PNL”. Consultare de ochii lumii!! asa cum o face si taticul vostru Basescu. De la el ati invatat sa „consultati” si partidele opozitiei, si sindicatele, si opinia publica. Oamenii s-au saturat sa fie ignorati si sa fie considerati prosti. E destul!!!!!!!!Cui credeti ca mai puteti vide gogosi? Chiar nu vedeti ca asemenea reactii sunt deja depasite? Ia mai bine consultatii voi ce se striga in piata Universitatii si in alte orase si faceti ce trebuie facut: PLECATIIII!!!!!!

Comentariile sunt oprite