Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul comunei Gârda de Sus, Vîrciu Marin, găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul comunei Gârda de Sus, Vîrciu Marin, a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate, deținând simultan funcția de primar și calitatea de comerciant, respectiv titular al unei întreprinderi individuale.

”VÎRCIU MARIN, Primar al comunei Gîrda de Sus, Judeţul Alba

INCOMPATIBILITATE

În perioada 19 iunie 2012 – 13 martie 2013 a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Vîrciu Marin Gîrda Persoană Fizică Autorizată. De asemenea, în perioada 27 mai 2013 – 24 aprilie 2015 a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul Vîrciu Marin Întreprindere Individuală.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat al ANI, remis marți.

În 2016, Marin Vîrciu a câștigat un nou mandat de primar în comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, fiind ales pe listele PNL.

Articolul 87, alin. (1), d), g) şi k) din Legea nr. 161/2003 spune că „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi (…) d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”; (…) „Funcţia de primar (…) este incompatibilă cu exercitarea: g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată; „; (…) „Funcţia de primar (…) este incompatibilă cu exercitarea: k) oricare alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadrul didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale”;

În curs de actualizare


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea