Primarul comunei Gârda de Sus, Vîrciu Marin, găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primarul comunei Gârda de Sus, Vîrciu Marin, a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate, deținând simultan funcția de primar și calitatea de comerciant, respectiv titular al unei întreprinderi individuale.

”VÎRCIU MARIN, Primar al comunei Gîrda de Sus, Judeţul Alba

USR - Alegeri parlamentare 2020

INCOMPATIBILITATE

În perioada 19 iunie 2012 – 13 martie 2013 a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Vîrciu Marin Gîrda Persoană Fizică Autorizată. De asemenea, în perioada 27 mai 2013 – 24 aprilie 2015 a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul Vîrciu Marin Întreprindere Individuală.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat al ANI, remis marți.

În 2016, Marin Vîrciu a câștigat un nou mandat de primar în comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, fiind ales pe listele PNL.

Articolul 87, alin. (1), d), g) şi k) din Legea nr. 161/2003 spune că „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi (…) d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”; (…) „Funcţia de primar (…) este incompatibilă cu exercitarea: g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată; „; (…) „Funcţia de primar (…) este incompatibilă cu exercitarea: k) oricare alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadrul didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale”;

În curs de actualizare

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419