Ziarul Unirea
 

Primarul comunei Arieșeni, trimis în judecată de DNA pentru infracțiuni de corupție

Primarul comunei Arieșeni, Jurj Vasile Marin, a fost trimis în judecată de Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia pentru fapte de corupție.

Acesta este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual, în formă continuată și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Alături de acesta au mai fost deferiți instanței pentru infracțiuni similare Bădică Ștefan Horațiu și Bădică Anamaria, precum și persoana juridică Alfa Ștef Proiect SRL.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2009-2014, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile („Campus învățământ profesional și tehnic”), inculpatul Jurj Vasile Marin, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a folosit în relația cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice mai multe documente false, inexacte și incomplete având ca rezultat avizarea, de către reprezentanții instituției amintite anterior, a cererilor de rambursare, cu consecința aprobării la plată a sumelor solicitate, în cuantum total de 383.855 lei.

În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 348.891 lei din care suma de 263.399 lei fonduri FEDR, suma de 40.242.86 lei fonduri de la bugetul de stat și suma de 74.249,50 lei reprezentând TVA.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparțin Jurj Vasile Marin, Bădică Ștefan Horațiu și Bădică Anamaria.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba. Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

mandolina 8 ianuarie 2018 at 16:45

Interesant… pedelistii si slugile lor din judetul Alba fura pe rupte si DNA Alba Iulia se face ca ploua cand vine vorba de ei. Bai primari tampiti treceti in masa la pedele ca alfel va umfla astia pe toti! Pedele = SUPERIMUNITATE!

@mandolina 8 ianuarie 2018 at 17:27

Daca ai informatii ca”pedelistii si slugile lor din jud.Alba fura pe rupte”, da-le organelor in drept, inclusiv politiei(care e condusa de un ministru psd), altfel vei fi considerat partas la furt..

Jack 8 ianuarie 2018 at 22:22

Asa e si la arad primarul falca are vile de milioane de euro nevasta lui comanda studii de fezabilitate falca le centreaza si dna se dace ca nu vede infractiunile…dna nu ataca pdl pnl isti!!!!

ZAU 8 ianuarie 2018 at 19:28

N-am treaba cu culoarea lui politica
Dar fraților,pe fata ăstuia se citește grobianismul.Asa electorat,așa ales…

Corleone 8 ianuarie 2018 at 19:29

Fa mandolino, fain baiat asta de la Arieseni! Tzukai-ai mustata!

Иоханниc 8 ianuarie 2018 at 20:59

@2,3,4

Pedelisti de cea mai joasa spetza. Mergeti repede si sarutati mana stapanului ca poate va mai arunca vre-un oscoir de ros!

Troll-ului rusesc 9 ianuarie 2018 at 12:49

PDL-ul nu mai exista ca partid decat in cosmarurile psd-istilor. Apropo cate ruble iei pe postarile tale, ca pupatul mainii il faci oricum obligatoriu..

Eu 9 ianuarie 2018 at 0:22

348900 lei,adica vreo 80000€.Mare branza.Pt.atata lucru sa fie arestati?Eu i-as sfatui sa nu recunoasca nimic,ca la noi nu e ca in germania saudita a matusii merkel.La noi daca recunosti,puscaria te mananca.In germania justitia e justitie.Si daca recunosti si daca nu,tot nu patesti nimic,eventual iti dai demisia si gata,esti alb si curat ca mengele.Capul sus,domn’primar,au furat altii cu zambetul pe buze,au si recunoscut si tot n-au patit nimic.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...