Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul comunei Arieșeni, trimis în judecată de DNA pentru infracțiuni de corupție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul comunei Arieșeni, Jurj Vasile Marin, a fost trimis în judecată de Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia pentru fapte de corupție.

Acesta este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual, în formă continuată și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Alături de acesta au mai fost deferiți instanței pentru infracțiuni similare Bădică Ștefan Horațiu și Bădică Anamaria, precum și persoana juridică Alfa Ștef Proiect SRL.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2009-2014, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile („Campus învățământ profesional și tehnic”), inculpatul Jurj Vasile Marin, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a folosit în relația cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice mai multe documente false, inexacte și incomplete având ca rezultat avizarea, de către reprezentanții instituției amintite anterior, a cererilor de rambursare, cu consecința aprobării la plată a sumelor solicitate, în cuantum total de 383.855 lei.

În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 348.891 lei din care suma de 263.399 lei fonduri FEDR, suma de 40.242.86 lei fonduri de la bugetul de stat și suma de 74.249,50 lei reprezentând TVA.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparțin Jurj Vasile Marin, Bădică Ștefan Horațiu și Bădică Anamaria.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba. Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea