Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primarul Bucureștiului, medicul Sorin Oprescu, reținut de DNA. A fost prins în flagrant luând mită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul Capitalei, medicul Sorin Oprescu, a fost reținut azi-noapte, ân jurul orelor 00.20, de procurorii DNA pentru luare de mită. El a fost prins în flagrant luând mită suma de 25.000 de euro.

Sorin-OprescuÎncepând cu ora 06.00, procurorii anticorupție au demarat percheziții la locuința lui Sorin Oprescu și la alte persoane.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, procurori ai DNA – Secţia de Combatere a Corupţiei fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2013-2015.

La data de 05.09.2015, în baza unei înțelegeri prealabile cu conducătorul unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de încredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși de cei doi de la un număr de patru denunțători pentru edilul municipiului Bucureşti. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, arată DNA.

Potrivit procurorilor DNA, primarul, împreună cu alte persoane din cadrul Primăriei București, dar și împreună cu fiul său, a înființat o rețea prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituțiilor subordonate Primăriei Generale trebuiau să dea o parte din profitul brut realizat din acele contracte, drept mită, mai multor persoane cu putere de decizie din cadrul instituției, arată procurorii anticorupție. Faptele s-ar fi petrecut din 2013 până în prezent.

Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea, explică DNA.

Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea Primarului Municipiului București facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul Primarului Municipiului București, precum și pentru Primar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea