Rămâi conectat

Actualitate

Primăriile vor putea acorda ajutoare pentru plata apei și a canalizării.  Află ce condiții trebuie îndeplinite

Mondoc Adriana

Publicat

în

Primăriile vor putea acorda ajutoare pentru plata serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare şi scuti populaţia de de plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apei pluviale conform Legii pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, promulgată pe 26 iulie de președintele Klaus Iohannis.

Legea a fost adoptată pe 4 iulie în Camera Deputaților (forul decizional) și stabilește că în limita bugetelor alocate,unităţile administrativ-teritoriale pot adopta hotărâri sau emite dispoziții pentru acordarea de ajutoare lunarepentru familiile şi persoanele singure care au media veniturilor băneşti net lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată pe membru de familie, în vederea plăţii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare.

Acordarea ajutorului lunar se face prin dispoziţia primarului, la solicitarea scrisă a persoanei singure sau familiei.

Pentru familiile şi persoanele singure, ajutoarele lunare acordate acoperă cel puţin 50% din costul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare.

Actul normativ mai prevede că autorităţile pot scuti populaţia de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apelor pluviale, la articolul 31, după alineatul (22) fiind introduse două noi alineate, alineatele (23) şi (24), cu următorul cuprins:

“(23) Costurile generate de colectarea, transportul, epurarea şi evacuarea apelor pluviale sunt suportate de utilizatorii serviciului.

(24) Prin excepţie de la prevederile alin. (23), autorităţile deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale pot adopta hotărâri pentru scutirea populaţiei de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apelor pluviale cu suportarea din bugetul local, în limita disponibilităţilor şi a sumelor alocate cu această destinaţie.”

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea