Rămâi conectat

Actualitate

Primăriile vor putea acorda ajutoare pentru plata apei și a canalizării.  Află ce condiții trebuie îndeplinite

Mondoc Adriana

Publicat

în

Primăriile vor putea acorda ajutoare pentru plata serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare şi scuti populaţia de de plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apei pluviale conform Legii pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, promulgată pe 26 iulie de președintele Klaus Iohannis.

Legea a fost adoptată pe 4 iulie în Camera Deputaților (forul decizional) și stabilește că în limita bugetelor alocate,unităţile administrativ-teritoriale pot adopta hotărâri sau emite dispoziții pentru acordarea de ajutoare lunarepentru familiile şi persoanele singure care au media veniturilor băneşti net lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată pe membru de familie, în vederea plăţii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare.

Acordarea ajutorului lunar se face prin dispoziţia primarului, la solicitarea scrisă a persoanei singure sau familiei.

Pentru familiile şi persoanele singure, ajutoarele lunare acordate acoperă cel puţin 50% din costul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare.

Actul normativ mai prevede că autorităţile pot scuti populaţia de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apelor pluviale, la articolul 31, după alineatul (22) fiind introduse două noi alineate, alineatele (23) şi (24), cu următorul cuprins:

“(23) Costurile generate de colectarea, transportul, epurarea şi evacuarea apelor pluviale sunt suportate de utilizatorii serviciului.

(24) Prin excepţie de la prevederile alin. (23), autorităţile deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale pot adopta hotărâri pentru scutirea populaţiei de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apelor pluviale cu suportarea din bugetul local, în limita disponibilităţilor şi a sumelor alocate cu această destinaţie.”

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis luni prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 15 – 28 iulie 2024.  Potrivit meteorologilor, valul de căldură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea