Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarii din Ocna Mureş, Aiud, Câmpeni şi Cugir se revoltă împotriva reformei politice din sănătate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Primarii din Ocna Mureş, Aiud, Câmpeni şi Cugir, reuniţi vineri în cadrul unei conferinţe de presă comune susţinută la sediul PNL Alba şi mediată de preşedintele liberalilor din Alba, deputatul Teodor Atanasiu, şi-au revărsat obida împotriva măsurilor pompieristice şi „categoric politice” prin care se face actuala reformă din Sănătate. Primarul ţărănist al oraşului Ocna Mureş, Augustin Iosif Drăguţ, a făcut din nou o trecere în revistă a stării de spirit a locuitorilor pe care îi păstoreşte spunând că în oraşul de pe salină cuvântul de ordine este DEZAMĂGIREA, dezamăgire şi tristeţe generată de şomaj, lipsa unui loc de muncă, închiderea spitalului. Drăguţ a spus că joi, 28 aprilie, Primăria Ocna Mureş împreună cu consilierii locali – în afara celor PDL-işti, evident – au declanşat o acţiune judecătorească împotriva Casei de Sănătate Alba care a renunţat unilateral şi ilegal la contractul pe care îl avea cu spitalul din Ocna Mureş (în condiţiile în care legal doar prin hotărâre de consiliu local putea fi desfiinţată această unitate spitalicească). O veste bună pentru bolnavii disperaţi din Ocna Mureş a fost dată de primarul Drăguţ, care a informat că, din 2 mai, cu sprijinul medicilor de familie, va fi deschis un centru medical de permanenţă. „Ni s-a sugerat înfiinţarea de clinici private. Cu ce să-şi plătească cei 29.500 de oameni din zona Ocna Mureş serviciile medicale private, în condiţiile în care venitul mediu lunar este în oraş, fără să exagerez deloc, 300 de lei?!” a explodat primarul.
Primarul oraşului Câmpeni, Călin Andreş, a spus că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, spitalul mare din oraşul pe care îl administrează va rămâne fără 16 paturi iar cel de boli cronice fără 40 de paturi. „Iar ambulanţa vine şi de câte 30 de ori într-o zi cu diverşi pacienţi de la Baia de Arieş, unde s-a închis unitatea medicală. Dar, ascultaţi-mă bine: spitalul mare are circa 220 de angajaţi iar cel de cronici vreo 40. În momentul în care voi primi decizia de reducere a paturilor, voi veni cu toţi aceşti angajaţi la Alba Iulia să-i întrebe personal pe diriguitorii noştri de la judeţ ce soluţii au ei pentru sistemul sanitar” a promis Andreş.
Primarul Aiudului, Horaţiu Mihai Josan, i-a completat pe colegii săi subliniind că reforma în sănătate este de fapt o reformă pur politică, după criterile de apartenenţă politică a primarilor. Şi spitalul din Aiud va rămâne fără 40 de paturi în condiţiile în care unitatea spitalicească funcţionează deja la capacitate maximă, aici fiind aduşi cu ambulanţa şi pacienţii din Ocna Mureş şi împrejurimi. Acesta a denunţat din nou stilul dictatorial prin care a fost luată decizia de închidere şi restructurare a unor spitale, fără consultarea autorităţilor din teritoriu.
Primarul din Cugir a prezentat, pe exemple concrete şi normative europene la zi, că spitalele „atacate” de… reforma sanitară din Alba au fost azvârlite pur şi simplu în afara oricărei norme legale din spaţiul UE.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea