Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Primăria Teiuș vrea ca patriotul Ion Arion, care a căzut în gara orașului sub gloanțele gărzii maghiare în 1918, să fie comemorat cu prilejul Centenarului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu a adresat o interpelare ministrului Culturii, Lucian Romoșcanu, ce are ca obiect ”Comemorarea patriotului Ion Arion”. Redăm mai jos textul interpelării:

Stimate domnule ministru,

Am primit recent o petiție din partea primarului orașului Teiuș cu privire la oportunitatea comemorării patriotului Ion Arion cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

La data de 30 noiembrie 1918, în gara orașului Teiuș, cădea sub gloanțele gărzii maghiare un tânăr care purta în suflet și simțiri, spre Marea Adunare de la Alba Iulia, idealul Marii Uniri – stegarul Ion Arion din comuna Iara, sat Agiș. Evenimentul a aprins puternic spiritele și a fost consemnat în presa vremii, cu toate implicațiile generate  de acestea.

Comunitatea și administrația din Teiuș își doresc ca aceast eveniment al istoriei noastre naționale să fie serbat cu ocazia Centenarului. De asemenea, comunitatea locală își dorește ca orașul Teiuș să fie sprijinit de către Guvern, în sensul formulat prin petiția adresată de către primar, pentru desfășurarea unor activități și proiecte dedicate Centenarului.

Ținând cont de cele descrise, dar și de petiția semnată de către primarul orașului Teiuș și atașată prezentei întrebări parlamentare, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

  1. Poate Guvernul României să finanțeze acțiunile desfășurate în scopul comemorării patriotului Ion Arion?
  2. Ce alte tipuri de acțiuni și proiecte vor fi finanțate de către Guvern, pentru oașul Teiuș, cu prilejul evenimentelor legate de Centenarul Marii Uniri?

Cu deosebită considerație,

Deputat

Ioan Dîrzu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea