Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Primăria Ocna Mureș pune la bătaie 200.000 de euro pentru repararea străzilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape un milion de lei, adică aproximativ 200.000 de euro, va plăti în următoarea perioadă Primăria Ocna Mureș pentru reabilitarea mai multor străzi din oraș. Patru contracte au fost atribuite recent în urma lansării unor licitații.

O parte din acești bani, respectiv 96.077 de lei vor fi plătiți pentru ”repararea strazilor și trotuarelor degradate din orașul Ocna Mureș, prin aplicarea de plombe asfaltice sau, daca este cazul, prin așternere de covor asfaltic”. Licitația a fost câștigată de o firmă din Turda care trebuie să finalizeze lucrările în 30 de zile de la data semnării contractului.

Lucrările de modernizare a străzilor Mălinului, Vasile Lucaci, Ion Creangă și Colonia Monchim vor fi executate de o firmă din Cluj care a câștigat licitația oferind un preț cu aproximativ 4,5% mai mic (234.531 de lei) decât valoarea estimată a contractului. Pentru acești bani firma va trebui să asigure așternerea straturilor de piatră spartă, binder de criblură, strat de uzură din betona sfaltic, ridicarea la nivel a capacelor de vizitare și a gurilor de aerisire.

Aceleași lucrări vor fi executate și prin celelalte două contracte, în valoare de 352.473 de lei și respectiv 274.109 lei, care au fost câștigate de Societatea de Drumuri și Poduri Locale Alba și prevăd modernizarea străzilor Ștefan cel Mare (cu o lungime de 970 m), în primul caz și străzilor Cuza Vodă, Ec. Varga și M. Kogălniceanu (lungime totală 993 m), în cel de-al doilea caz.

Potrivit reprezentantului administrației locale persoanele ce locuiesc pe aceste străzi și nu sunt racordate la reţelele de apă, canal şi gaze naturale au fost avertizate că trebuie să obţină autorizaţie de branşare şi să execute aceste lucrări deoarece după modernizarea străzilor, timp de 5 ani nu se mai eliberează autorizaţii de branşare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea