Rămâi conectat

Sport

Primăria municipiului Alba Iulia NU a preluat echipa de fotbal Unirea Alba Iulia! Ce a preluat de fapt CSM?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria municipiului Alba Iulia NU a preluat echipa de fotbal Unirea Alba Iulia! Ce a preluat de fapt CSM?

Primăria Alba Iulia nu a preluat echipa de fotbal Unirea Alba Iulia, ci doar locul de participare în Liga 3 începând cu acest sezon competițional, rezultă din răspunsul pe care Instituția Prefectului Alba l-a oferit ca urmare a solicitării ziarului „Unirea” formulate în baza prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

„În exercitarea atribuţiilor de verificare a legalităţii Hotărârii nr. 362 din 09.08.2022 «privind preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA a activităţii sportive şi a locului de participare în competiţii, respectiv în CAMPIONATUL NAŢIONAL LIGA 3, începând cu sezonul 2022 – 2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum şi a tuturor drepturilor federative sportive ale ASOCIAŢIEI FOTBAL CLUB UNIREA 1924» s-a constatat că din dispozitivul şi anexele Hotărârii nr. 362/2022 nu reiese cu claritate ce anume a aprobat Consiliul Local al municipiului Alba Iulia.

Astfel, emitentului actului administrativ i-a fost transmisă adresa nr. 10176/1/12.09.2022 prin care i s-a solicitat să precizeze punctual dacă, prin hotărârea adoptată, consiliul local a aprobat: 1. Preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia a locului de participare în competiţii a echipei de fotbal AFC Unirea 1924 sau 2. preluarea locului de participare în competiţii şi a echipei de fotbal AFC Unirea 1924.

Urmarea demersului Instituţiei Prefectului, în data de 13.09.2022, Consiliul Local al municipiului Alba Iulia a procedat la adoptarea Hotărârii nr. 436 prin care «se aprobă îndreptarea erorii materiale din preambulul dispozitivului Hotărârii nr. 362/09.08.2022 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, precum şi în anexele la aceasta», în sensul că, în loc de «preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA a activităţii sportive şi a locului de participare în competiţii, respectiv în Campionatul Naţional Liga 3, începând cu sezonul 2022-2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum şi a tuturor drepturilor federative sportive ale Asociaţiei Fotbal Club Unirea 1924» se va citi «preluarea gratuită, cu titlu definitiv, a dreptului de participare în Campionatul Naţional Liga 3 de la Asociaţia Fotbal Club UNIREA 1924 la CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA, începând cu sezonul 2022 – 2023».

Luând în considerare cele anterior prezentate cu privire la actul administrativ la care faceţi trimitere (n.a. – prin cererea nr. 13411/08.11.2022 adresată Instituției Prefectului Alba de ziarul „Unirea”), ale cărui erori au fost îndreptate corespunzător prin Hotărârea nr. 436/2022, menţionăm că nu au fost identificate elemente de nelegalitate care să atragă aplicarea prevederilor art. 3 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare”, arată prefectul Nicolae Albu, într-un răspuns pentru ziarul Unirea.

Practic, din tot ceea ce înseamnă patrimoniul unui club de fotbal (jucători, echipament, elementele de identificare – steag, culori, stemă – brand, palmares, drept de participare la competiții), Primăria Alba Iulia a preluat doar dreptul de a participa la competiții începând din acest an, obținând și semnăturile fotbaliștilor pentru a juca la CSM Unirea Alba Iulia chiar din acest sezon de Liga 3.

Altfel spus, e ca și cum ai da cuiva mașina doar să o conducă, fără să fie proprietar!

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea