Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Primăria Municipiului Alba construiește noi locuințe sociale. Proiectul MAMUT în valoare estimată de 28 de milioane, lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Municipiului Alba construiește noi locuințe sociale. Proiectul MAMUT în valoare estimată de 28 de milioane, lansat în SEAP

Un număr de 100 apartamente urmează să fie construite de către primăria Alba Iulia, în cartierul Gheorghe Șincai, pentru persoanele defavorizate. Licitația de aproape 28 de milioane a fost lansată în SEAP.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astăzi a fost publicată în SEAP achiziția publică pentru proiectarea și execuția a încă 5 blocuri de locuințe sociale, în cartierul Gheorghe Șincai. Este o achiziție cu o valoare foarte mare -valoarea estimată fiind de aproape 28 de milioane de lei-, devizul general fiind de peste 37 milioane de lei, din care 30.6 milioane fiind bani nerambursabili, de la Bugetul de Stat, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, programul „Legea Locuinței”.

După finalizarea acestor 5 blocuri, totalizând 100 de locuințe de 1, 2 si 3 camere, vom rezolva complet problema locuințelor sociale, deoarece peste 365 de persoane cu situație socială precară vor putea beneficia de o locuință nouă, construită și utilată la standarde moderne. Ofertele se pot depune în SEAP până în 23 aprilie, iar câștigătorul va avea la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 33 de luni pentru ridicarea blocurilor,” a declarat primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Codru Pleșa, pentru ziarulunirea.ro.

Citește și: Școala din Mogoș va fi reabilitată energetic: Proiectul de 2 milioane de lei lansat în SEAP

Vor fi asigurate un număr de 100 apartamente, cu 1, 2 și 3 camere care vor putea găzdui un număr de aproximativ 365 de persoane. Cele 5 tronsoane care ar urma să fie construite sunt de tip B2, B3 și B4, sub forma de P+2E.

Terenul pe care se execută lucrarea este 4,59933 hectare, zona aflându-se în intravilanul municipului Alba, într-o zona accesibilă, cu străzi asfaltate și rețele edilitare. Zona din cartierul Gheorghe Șincai în care urmează amplasate locuințele sociale este una subdezvoltată, conform datelor din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană 2014-2022. A fost aleasă în speranța de a crește nivelul de viață și a ajuta persoanele cu un trai precar.

Valoarea investiției este de aproximativ 27.692.046,22 de lei. Ofertele se pot trimite până la data de 23.04.2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea