Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia va accesa fonduri europene pentru amenajarea unui Centru Național de Informare Turistică în Șanțurile Cetății

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

SANYO DIGITAL CAMERAAdministrația locală din Alba Iulia va participa la o licitație de proiecte din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5, Domeniul major de intervenţie 5.3., Operaţiunea „Crearea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) şi dotarea acestora”. Scopul este de a accesa fonduri europene pentru amenajarea unui Centru Național de Informare și Promovare Turistică, în Șanțurile Cetății Alba Carolina.

Pentru a putea participa la această licitație municipalitatea are nevoie de acordul consilierilor locali iar proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în ședința din 21 martie a.c.

Potrivit reprezentanților primăriei, prin proiectul „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică” municipiul Alba lulia, doreşte completarea sistemului turistic al Cetăţii Alba Carolina, cu un obiectiv aflat pe Traseul de Vest, care trebuie amenajat si dotat corespunzător pentru creştea potenţialului turistic local şi naţional și care va avea următoarele obiective specifice: Promovarea imaginii de țară în străinătate; creşterea atractivităţii Cetăţii Alba Iulia printr-o informare rapidă, corectă şi diversificată a turiştilor/alte categorii de persoane din localitate, ţară şi străinătate; instituirea unui sistem integrat de oferta turistică românească; crearea unei noi oportunităţi în relaţie cu cele turistice (culturale, educaţionale, de loisir) pentru dezvoltarea regiunilor din România; introducerea şi permanentizarea la scara locală a serviciilor moderne de informaţii (stocare, schimb, interconectare cu alte sisteme de informare, evenimente culturale si colocviale, conferinţe naţionale/internaţionale, facilităţi de rezervări pachete turistice on-line); pe termen lung – susţinerea efortului economic local/regional/naţional – conservarea patrimoniului naţional – monumente istorice categoria A (importanță naţională si internaţională).

Valoare totală a proiectului este de 630.000 lei, iar contribuţia din bugetul local este în valoare de 12.600 lei, reprezentând 2% din costul total eligibil al proiectului. Durata de realizare a investiției ar urma să fie de 8 luni.

În aceeași ședință consilierii locali vor hotărî și aprobarea propunerii de amenajare a punctului de informare într-un spaţi reconstituit prin proiectul de punere în valoare a accesului pe latura de vest in Cetatea Alba Carolina, fortificaţia de tip Vauban, municipiul Alba lulia.

Spaţiul, aflat la Contragarda Ravelinului Sf. Michael, aparținând patrimoniului local a fost analizat ca funcţiuni și în cadrul proiectului de revitalizare a şanţurilor fortificaţiei de tip Vauban. Soluţiile tehnice privesc adaptarea spaţiului la funcţiunile propuse, asigurarea cu utilități (apă, canal, energie electrică și termică) și dotarea lui în scopul promovării turismului pe plan local.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea