Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia: S-a semnat contractul de execuţie a skatepark-ului din Cetatea Alba Carolina

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”În curând, Cetatea Alba Carolina va miza pe un nou element de atractivitate prin construirea unui ansamblu urban de tip skatepark. Albaiulienii şi turiştii, în principal iubitorii sporturilor pe role, skateboard sau biciclete vor avea un spaţiu special amenajat, ca răspuns al unei nevoie exprimate în repetate rânduri către administraţia locală”, spun reprezentanții administrației locale.

Câştigătorul licitaţiei organizată pentru amenajarea acestui obiectiv situat pe contragarda bastionului Sfânta Elisabeta este – General Game, din Sântimbru, aparținând lui Mircea Sabău-Tătar.

Contractul semnat cu această companie prevede lucrări de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie în valoare determinată de 2.814.136,15 lei (cu TVA) raportat la o valoare estimată iniţial de proiectant în studiul de fezabilitate de 3.302.653 lei.

Parcursul procedurilor de achiziţie a înregistrat şi o contestaţie formulată de asocierea formată din SC Sport Play Systems SRL din Turda şi SC Lăncrăjan Franchini Gheorghe Corneliu SRL, la 01.08.2014. În urma studierii argumentelor prezentate, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a emis o rezoluţie de respingere considerând că nefondată contestaţia.

plan skatepark1Suprafaţa platformei propusă pentru amenajare este de 1868 mp, înglobând diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat şi mobilier urban. Obiectivul de bază (skatepark-ul) se va desfăşura pe o suprafaţă variat accidentată, terasata, cu plan înclinat având în dotare rampe şi balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau bmx. Faţă de cota accesului pietonal din latura de est a Cetăţii se vor înregistra diferenţe de nivel de la – 1,20m până la – 2,50m.

Într-o situaţie de dorit, fără atâtea poticniri şi contestaţii am fi fost azi într-o stare avansată de construire a skatepark-ului. Sperăm că vremea să ne permită să executăm în următoarea perioadă lucrări ce se vor desfăşura sub cota actuală de călcare cu tot ce implică asta. O să anunţăm periodic tot ceea ce este previzibil, dar şi situaţiile fortuite. Cele 5 luni estimate pentru finalizare înseamnă eficientă, dar şi eficientă poate fi supusă de condiţiile meteo. Sunt sigur că la final comunitatea iubitorilor acestor sporturi va regăsi un loc civilizat şi extrem de plăcut, la standarde comparabile cu ceea ce ei cunosc, atât prin amplasarea într-un loc unic, dar şi prin complexitatea traseelor”, a declarat primarul Mircea Hava.

În decurs de o săptămână se va emite ordinul de începere a lucrărilor şi se va trece la abordarea proiectării efective a skatepark-ului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea