Rămâi conectat

Societate

Primăria Alba Iulia nu stabileşte cine sunt revoluţionarii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În ziarul Unirea de joi 3 noiembrie a.c. redactorul Ioan Hănţulescu a publicat un articol în care prezintă şi analizează o listă cu revoluţionari din Alba, din care rezultă că aceştia s-au declarat răniţi sau urmaşi de revoluţionari decedaţi în evenimentele din Decembrie 1989. Precizăm că respectivul cap de listă de la care s-a pornit în elaborarea articolului a fost conceput în anul 2007 exclusiv cu trimitere la Legea 18/1991. În acest fel s-a omis referirea la textul Legii 341/2004, care reglementează şi completează drepturile revoluţionarilor incluzând şi drepturile “luptătorilor” din Revoluţie.
Niciunul dintre cei de pe listă, care au certificate de “Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989” nu s-a declarat rănit sau urmaş de decedat cum lasă să se înţeleagă articolul. Primăria Municipiului Alba Iulia nu a hotărât cine sunt revoluţionarii neavând nicio competenţă în această privinţă. Din întreaga listă doar 13 persoane au fost împropietărite, restul invocând acest drept în baza legii 341/2004.
Biroul de presă al Primăriei Municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea