Primăria Alba Iulia: NU am primit încă un răspuns oficial de la Prințul Charles privind invitația de a vizita orașul și de a accepta titlul de ”Prinț de Transilvania”

”NU am primit încă un răspuns oficial de la Prințul Charles privind invitația de a vizita orașul și de a accepta titlul de ”Prinț de Transilvania”, a declarat reprezentantul Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, pentru publicația ziarulunirea.ro

Purtătorul de cuvânt al municipalității a confirmat, însă, că administrația capitalei istorice a Transilvaniei, a lansat o invitație inedită Prințului Charles de Wales al Marii Britanii de a vizita orașul și de a primi titlul onorific de „Prince of Transylvania”.

”Inițiativa este marcată de o campanie neconvențională destinată convingeriiAlteţei Sale Regale de a da curs invitației. Această decizie vine ca urmare a activității constante a Prințului de Wales de a promova în lume turismul românesc și regiunea Transilvaniei, în mod special.

Prințul Charles al Marii Britanii este una dintre personalitățile marcante la nivel internațional care și-au declarat în repetate rânduri afecțiunea față de România, transformându-se astfel, de-a lungul anilor, într-un real ambasadoralturismului românesc în lume. De la prima sa vizită în 1998, Prințul Charles a vorbit adesea în cuvinte elogioase despre România, cultura, oamenii și locurile extraordinare pe care le-a descoperit în țara noastră. Prințul de Wales a renovat mai multe case vechi din Transilvania și a lansat peste 12 proiecte caritabile în regiune, proiecte care încurajează protecția mediului, agricultura bio și dezvoltarea sustenabilă.

Acest titlu onorific vine în semn de apreciere pentru dedicarea și prețuirea onestă demonstrate de Alteța Sa Regală a Marii Britanii față de regiunea Transilvania.

Titlul face referire și la relația dintre moștenitorul tronului britanic și Vlad Țepeș, cu care Prințul de Wales a declarat că se înrudește pe linia genealogică a stră-străbunicii sale, Regina Maria. „Am Transilvania în sânge”, glumea Alteța Sa Regală cu ocazia unei vizite anterioare în România”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Alba Iulia.

Scrisoarea deschisă adresată Prințului Charles de Wales de către municipalitate spune pe un ton asumat amuzant următoarele:

„Alteța voastră, știm cât de mult iubiți Transilvania. A devenit pentru dumneavoastră a doua casă și ați devenit cel mai important ambasador al acestei regiuni. Mai mult decât atât, adesea ați menționat că aveți rădăcini în Transilvania și că linia genealogică vă leagă de Vlad Țepeș, prințul născut în această regiune. De vreme ce iubiți Transilvania atât de mult, ne gândeam: cum ar fi dacă în loc de „Prințul de Wales” ați fi cunoscut de acum încolo ca „Prinț de Wales ȘI Transilvania”? Trebuie să recunoașteți că „Charles, Prinț de Wales ȘI Transilvania” sună bine, plus că e un excelent mod de a începe o conversație”.

”Evident că un oraș românesc nu poate acorda titluri regale; scrisoarea deschisă fiind concepută într-o manieră degajată  încât să fie evidentă nota umoristică, dar subliniind în același timp că oferta de a vizita orașul e serioasă.

Alba Iulia este capitala istorică a Transilvaniei – era de asemenea  normal  ca Alba Iulia, primul brand de oraș din Romania, să catalizeze energiile unui brand turistic regional. Inițiative de tipul acesta sunt menite să atragă atenția într-un mod creativ asupra unor stări de fapt. Stare de fapt este că noi am depus eforturi constante pentru a crește orașul, atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Stare de fapt este și interesul Prințului Charles pentru țara noastră și pentru Transilvania, în mod deosebit.

Desigur, ne-am bucura că Prințul Charles să atragă atenția potențialilor investitori asupra orașului Alba Iulia și mai ales asupra Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia, a cărui resturare are nevoie de investiții majore pentru a-l reda cu totul orașului.

Alba Iulia este astăzi un oraș al premierelor, care și-a asumat rolul de avangardă în marketingul de oraș și management performant: primul oraș cu un manual de brand, primul oraș cu o strategie pe termen lung, primul oraș care lansează un kit complet pentru turiștii străini (aplicație de mobil, website, media socială, infokioskuri), primul oraș românesc cu un parteneriat special cu Banca Mondială, primul oraș românesc care primește rating de la una din cele trei mari institute globale de audit, primul proiect de ‘Smart City’ din România și singurul oraș din Europa de Sud-Est invitată in programul „City Logo” al Uniunii Europene” pentru orașe cu marketing urban avansat”, se mai arată în comunicatul de presă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

1 12 aprilie 2017 at 16:33

Ia uitati ce a declarat astazi Dinu Giurescu (un prieten al liberalilor) despre ideile imbecile ale voievodului de Alba Iulia, Mircea Hava:

Marele istoric și politician român Dinu Giurescu, membru titular al Academiei Române, îi neagă titlul de Prinț al Transilvaniei propus Prințului Charles, spunând că „noi nu avem această distincție în momentul de față. Distincția onorifică a statului român nu o avem”.

Giurescu a mai comentat, pentru DC News, că Mircea Hava, primarul orașului Alba Iulia, trebuie să justifice el această propunere sau numire, întrucât acesta nu poate oferi un astfel de titlu. „Primarul nu are această calitate. Și dacă vrea mai multe detalii, să se adreseze președintelui Academiei Române, care este și transilvănean și directorul Institutului de Istorie din Cluj.

Iar în trecut, nu era Prinț de Transilvania, ci Voievod sau Duce de Transilvania, lucru care a fost desființat în momentul în care Transilvania a fost considerată de unguri ca parte alcătuitoare a Regatului Ungariei renăscut la 1867, până în momentul în care ungurii s-au declarat stat alcătuitor al dualismului austro-ungar. În momentul în care statul ungar s-a refăcut, în cadrul dualismului, el n-a mai recunoscut aceste titluri și privilegii”.

În urma unor articole publicate marți de Daily Star și Mirror, primarul orașului Alba Iulia, Mircea Hava, i-ar fi transmis un mesaj Prințului de Wales propunându-i să devină „Prinț de Wales ȘI al Transilvaniei”.

capone 13 aprilie 2017 at 7:39

hava de cand iti permiti sa faci asemenea propuneri???Nu ai nici un moment al vietii tale aceasta calitate,iar distinctia nu exista in Romania,”print”,doar in povesti.In Romania erau voievozi cum ar fi Gelu,Glad,Menumorut,etc.Iata ce ati votat atata amar de vreme „orbilor”de albaiulieni!!!Asta meritati.

capone 13 aprilie 2017 at 8:12

Da domnule primar,aveam voievodate sau cnezate in istoria noastra bimilenara,asa ca mai lasati-o cu printii.

bosu 13 aprilie 2017 at 12:07

Mai hava, tu nu esti roman??? Cum sa poti propune titlul de print a Transilvaniei unui strain, atata Timp cat Transilvania nu exista. exista doar ROMANIA. Rusine hava. Rusine PNL>q

contribuabilu` 13 aprilie 2017 at 16:32

Nici nu va primi vreun …raspuns ! Ca…asa ceva nu se poate ! nici macar o injuratura nu va primi, pt ca A.S. Printul de Walles este chiar….Print ! Oricu…o asa gafa, cred ca nu s-a mai facut de pe vremea lu` Ceausescu ! Amaru` vost` politrucilor analfabeti !

Comentariile sunt oprite