// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Primăria Alba Iulia alocă peste 4 milioane de lei pentru modernizarea a 1,5 km din strada Carpenului (Pâclișa)

Tronsonul cuprinde și porțiunea prin care se face intrarea în municipiu din DJ 107 A Vințu – Vurpăr

Primăria Alba Iulia a atribuit recent un contract în valoare de 4,05 milioane de lei TVA inclus privind modernizarea a 1,5 km din strada Carpenului prin care se face intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Vinț, prin Vurpăr, pe DJ 107 A.

Lucrările sunt executate de Newamport Swa Corp, singura firmă care s-a înscris la procedura de licitație lansată în această vară. Același constructor execută și lucrările de reabilitare a DJ 107 A pe porțiunea de circa 4 km situată între Vurpăr și Pâclișa, lucrare ce trebuie predată până la sfârșitul lunii noiembrie 2018. Potrivit caietului de sarcini, modernizarea străzii Carpenului presupune asfaltarea pe o lungime de 1,52 km, amenajarea de trotuare pietonale, canalizare pluvială, spații verzi, stații de autobuz, o pasarelă pietonală, executarea unui pod pe grinzi din beton armat, sistem de iluminat public. Lucrările sunt împărțite pe trei tronsoane, tronsonul 1, în lungime de 895 metri prezentând un interes imediat.

Tronsonul începe la km 2+498 pe drumul județean DJ 107 A (la intrare în cartierul Pâclișa) și prezintă multiple gropi, fisuri și crăpături, precum și suprafețe cu cedări ca urmare a numeroaselor intervenții efectuate în timpul anilor la rețelele edilitare subterane existente. Constructorul intervine deja pe această porțiune în ideea de o aduce la aceeași stare tehnică cu DJ 107 A, drum pe care autoritățile doresc să-l deschidă circulației înainte de 1 Decembrie 1918 și care ulterior va constitui o alternativă la aglomerația de pe DN1 pentru intrarea în municipiul Alba Iulia.

FOTO Arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419