Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia alocă peste 4 milioane de lei pentru modernizarea a 1,5 km din strada Carpenului (Pâclișa)

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tronsonul cuprinde și porțiunea prin care se face intrarea în municipiu din DJ 107 A Vințu – Vurpăr

Primăria Alba Iulia a atribuit recent un contract în valoare de 4,05 milioane de lei TVA inclus privind modernizarea a 1,5 km din strada Carpenului prin care se face intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Vinț, prin Vurpăr, pe DJ 107 A.

Lucrările sunt executate de Newamport Swa Corp, singura firmă care s-a înscris la procedura de licitație lansată în această vară. Același constructor execută și lucrările de reabilitare a DJ 107 A pe porțiunea de circa 4 km situată între Vurpăr și Pâclișa, lucrare ce trebuie predată până la sfârșitul lunii noiembrie 2018. Potrivit caietului de sarcini, modernizarea străzii Carpenului presupune asfaltarea pe o lungime de 1,52 km, amenajarea de trotuare pietonale, canalizare pluvială, spații verzi, stații de autobuz, o pasarelă pietonală, executarea unui pod pe grinzi din beton armat, sistem de iluminat public. Lucrările sunt împărțite pe trei tronsoane, tronsonul 1, în lungime de 895 metri prezentând un interes imediat.

Tronsonul începe la km 2+498 pe drumul județean DJ 107 A (la intrare în cartierul Pâclișa) și prezintă multiple gropi, fisuri și crăpături, precum și suprafețe cu cedări ca urmare a numeroaselor intervenții efectuate în timpul anilor la rețelele edilitare subterane existente. Constructorul intervine deja pe această porțiune în ideea de o aduce la aceeași stare tehnică cu DJ 107 A, drum pe care autoritățile doresc să-l deschidă circulației înainte de 1 Decembrie 1918 și care ulterior va constitui o alternativă la aglomerația de pe DN1 pentru intrarea în municipiul Alba Iulia.

FOTO Arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea