Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia acuzată de risipirea banilor publici. 340.000 de euro cheltuiți pentru iluminatul festiv în 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, 22 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PSD Alba, consilierul local Daniel Zdrînc a criticat aspru modul în care Primăria Alba Iulia “risipește” banii contribuabililor, referindu-se în acest sens la sumele cheltuite de administrația locală pentru închirierea echipamentelor pentru iluminatul festiv.

 

PSD AlbaPotrivit social-democratului, în anul 2015, Primăria municipiului Alba Iulia a cheltuit 340.000 de euro pentru închirierea echipamentelor de iluminat festiv, ceea ce ar înseamna că fiecare albaiulian a plătit pentru aceste servicii, prin intermediul bugetului public local, peste 22 de lei.

 

Pentru a vă face o imagine mai clară cu privire la sumele enorme pe care Primăria Alba Iulia le-a cheltuit pentru aceste servicii, închipuiți-vă că o clasă de 30 de elevi albaiulieni a contribuit la inchirierea echipamentului de iluminare festivă cu suma de 670 de lei. Este o situație și o risipă a banilor publici aberantă”, a declarat Daniel Zdrânc, consilier local al municipiului Alba Iulia.

 

Pentru a își susține afirmațiile, Zdrînc a oferit spre exemplu sumele alocate de alte administrații locale din țară pentru același tip de servicii. Astfel, la o populație similară cu cea din Alba Iulia, Deva a cheltuit doar 62.000 de euro și Sebeșul – zero lei, pentru că le-a folosit pe cele cumpărate anii trecuți, nefiind astfel nevoie să mai închirieze de la privați.

Un alt exemplu oferit de social-democrat, este Brașovul, care ar fi închiriat același tip de echipament de la aceași societate comercială ca și Primăria Alba Iulia, cheltuind doar 124.000 de euro din bugetul local raporat la o populație de aproape 300.000 de locuitori. (B:P)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea