// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Primăria Aiud investeşte aproape 900.000 de lei în reabilitarea şi modernizarea pieţei agroalimentare

Primăria Aiud intenționează să reabiliteze piața agroalimentară dr. Constantin Hagea din municipiu, un important punct de întâlnire a producătorilor din toată zona Aiudului.

Lucrările de reabilitare sunt estimate la 749.101 lei, fără TVA, bani proveniți din bugetul propriu al municipiului Aiud. Momentan, se caută prin SEAP o firmă interesată de executarea lucrărilor care, cel mai probabil, vor începe în primăvara anului 2019.

Potrivit caietului de sarcini, ”obiectivul proiectului constă în reabilitarea pieței agroalimentare dr. Constantin Hagea din Aiud prin extinderea spațiului acoperit destinat comerțului și consolidarea structurii metalice existente, pentru a putea suporta învelitoare rigidă, protejarea spațiului acoperit pentru a permite ventilarea naturală în sezonul cald, totodată închiderea în sezonul rece și amenajarea pardoselii astfel încât să răspundă nevoilor funcțiunii, dotarea cu mobilier urban adecvat cerințelor sanitar-veterinare și crearea unui sistem de evacuare a apelor pluviale din zona extinsă pe structură independentă”.

Sectorul vizat în principal este un platou neacoperit destinat comercializării produselor agroalimentare legume-fructe de către comercianții autorizați. Această zonă este separată de cea a producătorilor agricoli, persoane fizice. Platoul neacoperit este situat la nord față de platoul acoperit cu funcțiunea de hală agroalimentară; cele două zone constituie o unitate funcțională.

Pentru a înlătura disfuncționalitățile din zonă se are în vedere realizarea extinderii halei existente, cu o structură independentă metalică care să asigure suprafața necesară adăpostirii activității de comercializare a legumelor și fructelor, atât pe perioada friguroasă a anului, cât și în sezonul cald. Se are în vederea și reamenajarea sectorului destinat produselor lactate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419