Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria Aiud dă „șah” birocrației cu ajutorul lui „Istețilă”. Cine este acesta și cum va ușura viața cetățenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Aiud dă „șah” birocrației cu ajutorul lui „Istețilă”. Cine este acesta și cum va ușura viața cetățenilor

„În câteva zile lansam o platformă online importantă pentru municipiul Aiud, prin care cetățenii vor putea efectua online o mulțime de operațiuni, nefiind necesar să se mai deplaseze fizic la sediul instituției. Astăzi am avut o nouă întâlnire de lucru în urma căreia am stabilit ca platforma să fie lansată pe data de 2 decembrie 2021.

Enumerăm aici câteva dintre serviciile care vor fi disponibile online:

– Programări pentru căsătorie civilă / eliberare acte de identitate;
– Cereri pentru certificat de urbanism;
– Cereri pentru eliberarea de adeverință Registrul Agricol;
– Eliberare certificat de atestare fiscală;
– Cereri de informații de interes public;

Și multe altele.

Practic cea mai mare parte din relaționarea cetățeanului cu Primăria municipiului Aiud se va digitaliza, în urma implementării proiectului „Administrație publică locală eficientă pentru cetățeni”, accesat de UAT Aiud și finanțat prin intermediul Programului Operațional Capacitate Administrativă – cod MySMIS 126063 / cod SIPOCA 512.”, transmiteau în data de 23 noiembrie reprezentanții Primăriei Aiud

 

„Să mă prezint – sunt Istețilă.

De azi încolo te voi ajuta să relaționezi mai ușor cu Primăria municipiului Aiud. Vom descoperi împreună cât de simplu este să obții acte online, să programezi audiențe, să plătești impozitul online și multe, multe altele.

Să pornim la drum.

Astăzi îți prezint o situație ipotetică: 2 decembrie 2021. Tanti Floare din Păgida, localitate aparținătoare municipiului Aiud, vrea să plătească impozitul. E foarte frig afară și e dificil să se deplaseze la sediul Primăriei. Îi povestește totul nepotului de la Cluj-Napoca. Informat fiind, acesta își amintește că Primăria municipiului Aiud asigură, la un click distanță, plata online a impozitelor. Tocmai de aceea răsuflă ușurat, știind că își poate ajuta bunica atât de simplu.

Îți reamintesc că, din 2 decembrie 2021, foarte multe servicii oferite de Primăria municipiului Aiud vor fi disponibile și online.”, îl prezintă pe „Istețilă” Primăria Aiud în mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Lucrări de reabilitare la Biserica Reformată din Rădești, un monument cu o vechime de peste 750 de ani!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lucrări de reabilitare la Biserica Reformată din Rădești, un monument cu o vechime de peste 750 de ani! La doar 6 km de Aiud, în satul Rădești, se află un monument arhitectural deosebit și anume Biserica Reformată, cu o vechime de peste 750 de ani. Imaginea zonei este marcată de acest impunător monument de arhitectură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea