Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Prima parcare supraterană din Alba Iulia a primit ”undă verde” din partea consiliul local. Proiectul prevede demolarea unui bloc

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iuia a început demersurile pentru construirea unei parcări supraetajate în locul celebrului bloc ”Turturica”.

”Documentaţia propune construirea unui parcaj colectiv suprateran, avand regim de înălţime P+2, precum şi amenajarea incintei aferente. Se vor amenaja 142 locuri de parcare în construcţia propusa şi 25 locuri de parcare adiacente construcţiei”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat în şedinţa din 18 decembrie a Consiliului Local Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Spaţiul pe care se va construi are o suprafaţă de 5.600 mp, este proprietatea municipiului Alba lulia şi nu este inclus în listele monumentelor istorice sau în zona de protecţie a acestora. Accesul auto şi pietonal se va realiza din 2 alei din strada Amsberg iar construcţia va fi branşată la toate utilităţile necesare, existente în zonă.

Potrivit Serviciului Urbanism, documentaţia care atesta parcurgerea etapei de informare şi consultare a publicului întruneşte condiţiile de aprobare, conform legislaţiei în vigoare. După aprobarea proiectului de către consilierii locali se va putea trece la exproprierea persoanelor care nu au vrut să vândă către primărie garsonierele pe care le deţin în bloc.

Până în prezent, Primăria Alba Iulia a achiziţionat, de la 30 de proprietari, 8 garsoniere din blocul Turturica.

După ce toate persoanele vor fi expropriate se vor putea demara procedurile de aprobare a documentelor, a proiectului tehnic, obţinerea de autorizaţii şi organizarea unei licitaţii pentru alegerea unui constructor care să realizeze proiectul. În cele mai bune condiţii, lucrările propriu-zise vor putea fi demarate în a doua parte a anului 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă USR Alba: Fricile partidului stat nasc acțiuni disperate ale partidelor balama

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fricile partidului stat nasc acțiuni disperate ale partidelor balama Probabil că, atunci când a decis să-și dea arama pe față și să înșele votul albaiulienilor din 2020, revenind la ciolanul PNL, partidului stat al județului, Gabriel Pleșa și-a închipuit că va lua cu el și voturile USR. Nu e nimic nou în această logică, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea