Rămâi conectat

Cultură Educație

„Prietenie, mai presus de violenţă” – primul proiect al Clubului Impact „Zâmbiricii norocoşi” de la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clubul Impact „Zâmbiricii norocoşi” al Şcolii Gimnaziale „Singidava” Cugir  vă invită la proiectul „Prietenie, mai presus de violenţă”, acţiune realizată cu sprijinul Fundaţiei „Noi Orizonturi”, ca parte a proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Clubul  „ZÂMBIRICII NOROCOȘI” a luat fiinţă în luna noiembrie 2014 şi are în componenţă 30 de elevi conduşi de patru lideri: prof. Nicoleta Văsuți, prof. Bogdana Sabău, prof. Oana Horciu şi prof. Dan Moldovan.

Clubul  „ZÂMBIRICII NOROCOȘI” a anunțat recent, lansarea evenimentului „Cu zâmbiricii la joacă” și a concursului „Mesajul meu antiviolență”. Evenimentul se desfășoară începând cu data de 23.03.2015, orele 14, în incinta Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir și constă în organizarea a 5 ateliere de educație nonformală cu tematică antiviolență, organizate de membrii clubului, iar înscrierile pentru concurs se fac  începând cu ora 8.00 .

singidava cugir flash mobCu ocazia evenimentului, membrii clubului „Zâmbiricii norocoși”  vor efectua activități de educație nonformală (jocuri) pentru elevii claselor IV-VIII, prin care își propun să-i sensibilizeze pe aceștia asupra fenomenului de violență școlară, iar prin intermediul concursului, adresat elevilor claselor I-VIII, își propun să descopere talentele artistice ale elevilor, cele mai bune mesaje, indiferent că e vorba de un desen, o compunere, un cântec, etc., fiind premiate!

Unul din reprezentanții Clubului IMPACT, prof. Dan Moldovan, a declarat: „Acțiunile evenimentului „Cu zâmbiricii la joacă” și „Mesajul meu antiviolență” fac parte din primul proiect inițiat de către membri clubului școlii – „PRIETENIE, MAI PRESUS DE VIOLENȚĂ”, proiect ce își dorește să rezolve problema identificată de aceștia și anume faptul că actele de violență s-au înmulţit! Proiectul se încheie în săptămâna „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun” cu un spectacol de teatru-forum, intitulat sugestiv: Violenţa  dăunează grav prieteniei.

Ne dorim ca elevii şcolii să participe în număr cât mai mare la activităţile organizate de clubul nostru şi să se simtă bine alături de noi,,!

IMPACT este un program bazat pe un model educaţional dezvoltat în România de Fundaţia Noi Orizonturi şi preluat la nivel internaţional în alte 9 ţări: Statele Unite, Mexic, Nicaragua, Republica Dominicană, Honduras, Haiti, Armenia, Albania, Republica Moldova. Constă într-o reţea de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri, ce realizează anual peste 200 de proiecte de serviciu în folosul comunităţii. În România, sunt înscrise în program peste 120 de şcoli: aproape 2.000 de elevi şi 400 de profesori voluntari (lideri) ce ghidează activitatea Cluburilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea