Pricu, deținutul vedetă, a obţinut contopirea pedepselor și va executa, în final, 5 ani și 6 luni de închisoare

Pricu, deținutul vedetă, a obţinut contopirea pedepselor și va executa, în final, 5 ani și 6 luni de închisoare

Unul dintre cei mai cunoscuţi deţinuţi din Alba, Raul Nicolae Rus, zis ”Pricu”, a obținut contopirea a două pedepse cu executare primite în 2014 şi 2018. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul Timiș și a rămas definitivă. Acesta se află încarcerat în penitenciarul Timișoara

. Pe rolul instanţelor din judeţul Timiş, acesta a înregistrat în 2018 o solicitare privind contopirea a două pedepse, respectiv una de 4 ani din 2014, pe care o execută în prezent, şi una de 5 ani şi 6 luni de închisoare, din februarie 2017, aplicată în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”.

În 2014, Pricu a fost condamnat pentru complicitate la dare de mită, într-un dosar instrumentat de DNA Alba Iulia, iar în 2017 a primit închisoare cu executare pentru iniţiere şi constituire grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori, în celebrul dosar instrumentat de DIICOT Alba Iulia. Hotărârea Tribunalului Timiș a constatat contopirea celor două pedepse, rămânând ca acesta să o execute pe cea mai mare.

”Din examinarea actelor și lucrărilor dosarului, copiile sentințelor penale rezultă că persoanei condamnată Rus Raul Nicolae i-au fost aplicate pedepse cu închisoarea, respectiv pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare și pedeapsa rezultantă de 5 ani și 6 luni închisoare. (…) Coroborând datele rezultate din fișa de cazier judiciar a petentului condamnat cu cele ce reies din hotărârile judecătorești de condamnare menționate mai sus și atașate la dosarul cauzei, prin raportare la data comiterii faptelor și data rămânerii definitive a hotărârilor de condamnare, instanța constată că infracțiunile pentru care petentul a fost condamnat sunt concurente, întrucât toate faptele pentru care petentul a fost condamnat prin aceste hotărâri judecătorești au fost săvârșite înainte ca pentru vreuna dintre ele să intervină o condamnare definitivă”, se precizează în motivarea deciziei de la Tribunalul Timiș.

Instanța a decis, în final, să aplice condamnatului pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care va adăuga un spor de 6 luni închisoare, urmând ca petentul condamnat să execute pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare cu executare în regim de detenție.

Magistratul a mai hotărât să deducă din pedeapsa aplicată durata executată până la zi.

Rus Raul Nicolae s-a predat autorităților române în martie 2017, după mai mulți ani în care a stat ascuns, deși exista un mandat de arestare pe numele său.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...