Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pricu, deținutul vedetă, a obţinut contopirea pedepselor și va executa, în final, 5 ani și 6 luni de închisoare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pricu, deținutul vedetă, a obţinut contopirea pedepselor și va executa, în final, 5 ani și 6 luni de închisoare

Unul dintre cei mai cunoscuţi deţinuţi din Alba, Raul Nicolae Rus, zis ”Pricu”, a obținut contopirea a două pedepse cu executare primite în 2014 şi 2018. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul Timiș și a rămas definitivă. Acesta se află încarcerat în penitenciarul Timișoara

. Pe rolul instanţelor din judeţul Timiş, acesta a înregistrat în 2018 o solicitare privind contopirea a două pedepse, respectiv una de 4 ani din 2014, pe care o execută în prezent, şi una de 5 ani şi 6 luni de închisoare, din februarie 2017, aplicată în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”.

În 2014, Pricu a fost condamnat pentru complicitate la dare de mită, într-un dosar instrumentat de DNA Alba Iulia, iar în 2017 a primit închisoare cu executare pentru iniţiere şi constituire grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori, în celebrul dosar instrumentat de DIICOT Alba Iulia. Hotărârea Tribunalului Timiș a constatat contopirea celor două pedepse, rămânând ca acesta să o execute pe cea mai mare.

”Din examinarea actelor și lucrărilor dosarului, copiile sentințelor penale rezultă că persoanei condamnată Rus Raul Nicolae i-au fost aplicate pedepse cu închisoarea, respectiv pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare și pedeapsa rezultantă de 5 ani și 6 luni închisoare. (…) Coroborând datele rezultate din fișa de cazier judiciar a petentului condamnat cu cele ce reies din hotărârile judecătorești de condamnare menționate mai sus și atașate la dosarul cauzei, prin raportare la data comiterii faptelor și data rămânerii definitive a hotărârilor de condamnare, instanța constată că infracțiunile pentru care petentul a fost condamnat sunt concurente, întrucât toate faptele pentru care petentul a fost condamnat prin aceste hotărâri judecătorești au fost săvârșite înainte ca pentru vreuna dintre ele să intervină o condamnare definitivă”, se precizează în motivarea deciziei de la Tribunalul Timiș.

Instanța a decis, în final, să aplice condamnatului pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care va adăuga un spor de 6 luni închisoare, urmând ca petentul condamnat să execute pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare cu executare în regim de detenție.

Magistratul a mai hotărât să deducă din pedeapsa aplicată durata executată până la zi.

Rus Raul Nicolae s-a predat autorităților române în martie 2017, după mai mulți ani în care a stat ascuns, deși exista un mandat de arestare pe numele său.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea