Rămâi conectat

Actualitate

Prezența unui urs, semnalată prin Ro-Alert, a speriat zdravăn doi turiști canadieni. Au înțeles că România este invadată de Rusia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Prezența unui urs, semnalată prin Ro-Alert, a speriat zdravăn doi turiști canadieni. Au înțeles că România este invadată de Rusia

Doi turiști din Canada, Normand Pion și Helene Giguere, care vor să parcurgă România pe bicicletă, au avut parte de o sperietură zdravănă, după ce nu au înțeles o notificare primită din partea Ro-Alert, în timp ce se aflau în Toplița.

Pățania, care a avut loc pe 13 august, a fost povestită de cei doi pe pagina de Facebook unde își documentează călătoriile și a fost preluată duminică de pagina „Iași Orașul Bicicletelor”.

„Mari emoții în orale matinale ale dimineții: cele două IPhone-uri și IPad-ul lui Helene ne trimit, în același timp, o alarmă furtunoasă, care, împreună cu proximitatea de Ucraina, ne amintește de amenințările nucleare din timpul Războiul Rece când Hrușciov și Kennedy se amenințau reciproc în Cuba”, își încep cei doi povestea.

„Un text în română acompaniază alarma. Treziți forțați, citim, cumva, că URSS este prezentă în Toplița în timp ce dormim și trebuie să evităm Strada Murelor (unde am stat cu o seară înainte) pentru a nu ne pune viețile în pericol”, mai povestesc cei doi.

Aceștia mai spun că, alarmați de riscul intrării soldaților ruși, au început să caute informația despre situația de securitate din România, despre care Canada comunica că este normală, și mijloace de a evacua cât mai rapid țara.

Ulterior, când au reușit să găsească un prieten care să le ofere o traducere a mesajului care era distribuit doar în română și maghiară, cei doi aveau să afle că au tras o spaimă gratuită, întrucât era vorba doar de prezența unui urs.

Normand Pion și Helene Giguere călătoresc în tandem și parcurg anual între 7.000 și 15.000 km. Din 2013 și până în 2022 au vizitat locuri din SUA, Panama, Argentina, Bosnia, Marea Britanie, Canada, iar acum au venit în România, unde au intrat pe 22 iulie și continuă, de atunci, să o străbată doar cu ajutorul bicicletelor.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Interzis la plimbat, liber la furat: Amendament la Codul Silvic care dorește să nu mai călcăm prin păduri fără acordul proprietarului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Interzis la plimbat, liber la furat: Amendament la Codul Silvic care dorește să nu mai călcăm prin păduri fără acordul proprietarului Un amendament propus de Tánczos Barna, fost ministru al Mediului, ar intercize plimbările prin păduri fără acordul proprietarului și ar îngrădi jurnaliștii care investighează „mafia” lemnului din România. Noul Cod Silvic este în dezbatere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea