Rămâi conectat

Politică Administrație

Prezenţă la vot extrem de scăzută pentru alegerile europarlamentare. Ce scor ar obţine partidele politice – SONDAJ

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unui sondaj realizat de CURS şi Avangarde pentru Televiziunea Română, doar jumătate dintre românii cu drept de vot se declară interesaţi de alegerile pentru Parlamentul European şi mai puţin de o treime sunt hotărâţi să meargă la vot duminică, 25 mai. În ziua alegerilor, cele două institute vor face un sondaj la ieşirea de la urne, ale cărui rezultate le veţi afla în exclusivitate la TVR.

Doar 52% dintre românii cu drept de vot se declară interesaţi şi foarte interesaţi de alegeri. Numai 28% au însă o opţiune şi sunt decişi să meargă la vot. Dintre aceştia, 44% ar vota cu Alianţa PSD-UNPR-PC, arată acelaşi sondaj.

Potrivit sondajului, PNL ar obţine 17% din voturi, PDL 14%, PMP 8% şi UDMR 6%.

Sondajul de calibrare a fost realizat în perioada 16-18 mai, pe un eşantion de 2000 de persoane şi are o marjă de eroare de +/-2,2%, conform stiripesurse.ro.

România va organiza în 25 mai 2014 alegeri pentru Parlamentul European, iar cetăţenii cu drept de vot îşi vor alege reprezentanţi în forul legislativ al Uniunii Europene care reprezintă interesele a aproape 500 de milioane de locuitori.

Sursa TVR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea