Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Prețul gazelor naturale ar putea să scadă în perioada următoare. Anunțul ministrului Economiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Prețul gazelor naturale ar putea să scadă în perioada următoare. Anunțul ministrului Economiei

Pentru prima dată după mai mult timp, românii primesc și vești bune în ceea ce privește prețurile la încălzire, în speță gaze naturale.

Ministrul a declarat: „Nu cred într-o creștere a prețului gazelor naturale, ba, din contră, cred într-o scădere a prețului gazelor naturale, în special s-a trecut acest vârf de iarnă, mai avem doar o lună, ați văzut prețul gazelor naturale și al energetice nu a crescut, exact aşa cum am asigurat.

Toată lumea spunea că odată cu abrogarea Ordonanței 114 vom avea creșteri de preț. Nu! Avem în depozite stocuri foarte mari de gaze naturale, vor rămâne în continuare stocuri de gaze naturale în depozite, operatorii care le au depozitate vor vrea să vândă pe piață acest stoc de gaze din depozite pentru dacă nu-l vor vinde și-l vor menține în continuare vor plăti o taxă suplimentară încă un an de zile, deci prețul lor va fi mult mai mare și vor fi nevandabile.

Deci vom avea un exces de gaz pe piață începând cu martie, aprilie încolo”.

Asociația Energia Inteligentă a spus că prețul gazelor ar urma să scadă chiar și cu 18%, iar în iarna 2020/2021 prețul ar urma să fie cu aproximativ 2% mai mic decât cel din această iarnă.

Președintele AEI, Dumitru Chisăliță, a declarat: „Anul 2020 este un an complicat pe piaţa românească de gaze naturale. Perioada vine după bulversarea adusă de OUG 114 şi de normele sale de aplicare şi după obligaţiile pe care România şi le-a asumat în raport cu instituţiile europene. Alţi factori care vor influenţa piaţa în acest an sunt legaţi de cantităţile importante de gaze rămase în depozite, de excedentul de gaze din regiune, de reaşezările geopolitice din regiune din perspectiva gazelor naturale, dar şi de alegerile care vor exista în România. Cel mai probabil vom vedea în piaţă comportamente noi, unele chiar surprinzătoare”.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Alertă globală extremă: O furtună solară de o intensitate rară a lovit pământul. Ce urmări ar putea avea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alertă globală extremă: O furtună solară de o intensitate rară a lovit pământul. Ce urmări ar putea avea Alerta furtunii geomagnetice care a lovit pământul a fost ridicată la nivelul 5 din 5, sau „extremă”, fiind prima furtună de nivel G5 din 2003. Oamenii de știință avertizează cu privire la posibilele perturbări ale comunicațiilor în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea