Rămâi conectat

Actualitate

Prețul benzinei a explodat. Câți bani vei scoate în plus din buzunar pentru un plin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lovitură uriașă pentru șoferi după creșterile record de la pompe. Prețul benzinei la noi a ajuns să îl depășească pe cel din aproape toate capitalele Europei! Câți bani vor fi nevoiți să scoată din buzunare proprietarii de autoturisme.

Preţurile carburanţilor au explodat de la începutul anului. De exemplu, benzina este mai scumpă cu aproape 9 procente, iar motorina cu aproape 7 la sută. Asta înseamnă că pentru un plin de motorină, un roman plăteste acum cu 36 de lei mai mult faţă de ianuarie 2019.

În primele patru luni ale anului, benzina s-a scumpit la noi cu 9% mai mult decât media europeană, care este de 6%. Cea mai scumpă motorină standard se vinde în Pitești, acolo la o benzinărie ajunge la 6,10 lei/ litrul. Pe Autostrada Soarelui este 6,08 lei, iar în Capitală e peste 6 lei. Un plin de motorină ajunge să coste 236 de lei, mai mult cu 36 de lei decât acum patru luni.

Față de alte țări, România (1,247 euro/ litrul) plătește mai mult la carburanți față de Austria (1,221 euro) sau Bulgaria (1,132 euro), dar mai puțin decât Croația (1,342 euro) sau Belgia (1,458 euro), însă acolo salariile sunt mult mai mari.

Sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea