Rămâi conectat

Politică Administrație

Președintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru desemnarea lui Victor Ponta drept candidat la funcția de premier

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victor Ponta a fost desemnat de președintele Traian Băsescu drept candidat la funcția de prim-ministru. Consultările de la Palatul Cotroceni s-au încheiat prin desemnarea singurului candidat pentru funcţia de premier, propus de USL. PDL nu a făcut nicio propunere, Vasile Blaga precizând că formaţiunea sa va rămâne în opoziţie.

Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru„, se arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Azi s-a făcut desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru, conform voinţei exprimate de electoratul român. Miercuri seara se pot alege structurile noului Parlament. Joi la prânz eu sunt pregătit cu structura Guvernului, candidaţii la funcţia de miniştri şi programul de guvernare – îl trimit la Parlament, astfel încât joi după-amiază pot fi audiaţi oricât de târziu miniştrii. Vineri dimineaţă avem votul în Parlament„, a declarat Victor Ponta.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Candidaţii pentru posturile de ministru trebuie să fie audiaţi de comisiile parlamentare de specialitate, înainte de votul de învestitură. Guvernul este învestit cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, reuniţi în şedinţă comună.

Noul Parlament a fost convocat de Traian Băsescu pentru ziua de miercuri, 19 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea