Președintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința nu e definitivă

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, joi, pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia nu este definitivă.

Dragnea a fost achitat pentru acuzaţia de instigare la fals intelectual.

ELIT

Alte condamnări în dosar:

– Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare;

– Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman – 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere cu un termen de încercare de 5 de ani;

– Olguţa Şefu – 3 ani închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani pentru abuz în serviciu;

– Ionel Marineci, abuz în serviciu, 3 ani cu suspendare sub supraveghere cu un termen de încercare de 5 ani;

– Valentina Mirela Marica – 3 ani de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de 5 ani;

– Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria, 3 ani închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de 5 ani.

– Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare – un an închisoare cu suspendare cu termen de încercare de 3 ani;

– Anisa Niculina Stoica, una dintre cele două angajate la DGASPC Teleorman, un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani;

– Adriana Botorogeanu, a doua angajată la DGASPC Teleorman, 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de 4 ani.

Judecătorii de la Înalta Curte au decis încetarea procesului penal în cazul Bombonicăi Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, aceasta achitând prejudiciul în cauză.

Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fosta soţie a liderului PSD este judecată în această cauză.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

14 Comentarii

Asteptam telegramele de solidaritate 21 iunie 2018 at 20:30

si dragoste netarmurita ale lui Dirzu pt cel mai iubit(si condamnat) fiu al psd-ului..

Ma 22 iunie 2018 at 8:26

De oameni loiali avem nevoie în țara asta, dacă ar fi toți la fel de implicați și serioși ca domnul Dîrzu ne-ar fi mult mai bine!

Alin 22 iunie 2018 at 12:20

Pupincurismul inseamna loialitate ?

BOND.....James Bond 21 iunie 2018 at 21:36

Punem pariu ca ia cu suspendare ……in cel mai rau caz …..sai fie tarana usoasa !!!!

apoliticul 21 iunie 2018 at 21:39

Pentru angajari pe pile ar trebui executati TOTI oamenii politici pentru ca de fapt asta cam singura indeletnicire indiferent de culoarea politica.
P.S. in cazul Elena Basescu angajata fictiv de LUXTEN firma la care taicaso le-a dat pe tava contracte vad ca nu sa sesizat nimeni .
Asta se numeste justitie selectiva.
P.S.2 sa nu cumva sa intelegeti ca nu m-as bucura ca va ajunge respectivul la brutarie ci doar ca lipsesc multi colegi de breasla.

#insist #samapishpe #rezist 21 iunie 2018 at 21:42

Cateva cazuri similare exista si la DGASPC Alba si ADR Centru. Dar cand este vorba de PNL nu se pune…

Unu din Alba 22 iunie 2018 at 0:04

Sa va fie rusine . Justitia in Romania nu e dreapta. De condamnarea lui mult mai excrocul Basescu , Videanu , Blaga si altii nu am auzit nimic si pe astia ii termina cum vor politic. A sa nu uit mister president Johannis cel cu 7 case din meditatii. Justitia se aude ?? Acolo de ce nu deschideti dosar ? Nu e destul de evident ca cele 7 case obtinute nu puteau fi in posesia lui Iohanis din meditatii??? Si cand mai vad ca iasa lumea in strada sa nu o revoce pe Kovesi .. Cea mai buna persoana la mana dreapta a lui Basescu pe unii ii acuza pe altii se face ca ploua „CORECTA JUSTITIE” ! Base si ai lui se pare ca reusesc sa prosteasca foarte multa lume in razboiul lor de a prelua puterea . Ceea ce face opozitia mi se pare ca o dictatura nicidecum cu astia uitati-va si voi daca ganditi un pic !

Unu din Alba 22 iunie 2018 at 0:07

Mda dreapta justitie : Dragnea condamnat si Iohannis cu 7 case din meditatii sau Basescu cu flota lui scapa bazma curata. Cat timp nu se intampla ceva prin justitie vreo modificare sau ceva vom fi condusi din spate de vechiul PDL care a taiat salarii si pensii si care aproape ca ne-au bagat in groapa FRUMOS :))

?? 22 iunie 2018 at 6:30

A venit vremea ca si tradatorii din randul psd-istilor sa fie pusi pe tusa. Se dovedeste ca smecherii care au facut praf psd-ul trebuie alungati. Asta ar trebui si la Alba !

Justitia e inca independenta! 22 iunie 2018 at 9:51

Iata, acelasi complet de judecata l-a achitat pe Tariceanu iar acum l-a condamnat(pe fond) pe Dragnea. Si atunci, unde-i „statul paralel” pe care-l clameaza cei doi? Dragnea era sigur ca la cata pomana porcului a facut cu cei din SRI si DNA, nimeni n-o sa-l mai opreasca in faradelegile lui. Ei, iata ca justitia n-a fost ingenuncheata. Inca!

Pp 22 iunie 2018 at 11:06

Statul paralel = dementa/alzheimerul lui Tariceanu.. Ii recomand un control..

marius 22 iunie 2018 at 12:51

Pp- de la vitamina PP.
Esti pe langa subiect. De predicat nici nu poate fi vorba. În rest satisfactia prostului, bucuria netotului.

Silviu 22 iunie 2018 at 14:08

LA MULTI ANI…CU EXECUTARE !!!
Justitia incepe sa-si faca treaba…in sfarsit!

Mircea Cartarescu 22 iunie 2018 at 17:27

„Dacă partidul său îl suportă, Liviu Dragnea poate rămâne președintele lui și pe viață. Dar trebuie să-și dea demisia din funcția de Președinte al Camerei Deputaților, pentru că aici e vorba despre imaginea statului român. Un dublu condamnat penal nu poate rămâne în această poziție fără să prejudicieze grav imaginea României”.

Comentariile sunt oprite