Rămâi conectat

Ştirea zilei

Președintele Klaus Iohannis a semnat numirea lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, 28 aprilie, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că a semnat decretul de numire a lui Augustin Lazăr, procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în funcția de procuror general al României.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, transmisese vinerea trecută propunerea pentru funcția de procuror general către președintele Klaus Iohannis, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv după interviul susținut de Augustin Lazăr.

Cițiți și  Augustin Lazăr a primit aviz favorabil din partea CSM pentru funcția de procuror general

Augustin Lazăr are o vechime de 34 de ani în funcția de procuror, dintre care 18 ani în funcții de conducere. El este procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia din anul 2013, calitate în care a coordonat și a instrumentat cauze complexe, una dintre acestea fiind urmărirea și repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară cooperarea judiciară internațională.

Anterior, din anul 2001 până la finalul anului 2012, el a ocupat funcția de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

„Proiectul managerial are propunerea de a reforma Ministerul Public si de a îl ridica la standarde europene, din punct de vedere al managementului și al mentatității. Proiectul e bazat pe o cunoaștere aprofundată a Ministerului Public, care vine nu doar din experienta ci și din activitatea de cercetător pe care am avut-o fiind și cadru didactic”, a spus Augustin Lazar în cadrul interviului pe care l-a susținut la CSM.

Citiți și Cum vrea să reformeze justiția Augustin Lazăr, conjudețeanul nostru propus pentru funcția de procuror general al României

Augustin Lazăr a suținut în fața procurorilor din Consiliul Superior al Magistraturii că intenționează înființarea unui serviciu de integritate, care ar avea rolul verificării integrității magistratilor procurori. De asemenea, Augustin Lazăr a precizat că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ar trebui restructurat, susținând că ar trebui desființate parchetele mici, pentru ca procurorii să nu mai fie sub influența persoanelor puternice pe plan local. (C.M.)

sursa: Hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea