Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Președintele Iohannis, amenințat cu moartea de un deținut de la Penitenciarul Aiud, pentru că i-a refuzat cererea de grațiere. Pentru ce a primit bărbatul o condamnare de 15 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un deținut condamnat pentru crimă, încarcerat la Penitenciarul din Aiud, a fost trimis în judecată pentru ultraj, după ce l-a amenințat cu moartea pe președintele Klaus Iohannis. Bărbatul i-a transmis președintelui, prin intermediul unei scrisori, că o să-i taie gâtul, pentru că i-a fost refuzată cererea de grațiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Aiud, Mihai Roman, dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată pentru ultraj, se află în faza de cameră preliminară.

”S-a reținut în rechizitoriu că, prin intermediul unei scrisori expediate președintelui României, în 4 iunie 2018, deținutul din Penitenciarul Aiud l-a amenințat cu moartea prin tăierea gâtului pe președinte, în contextul în care, în data de 12 decembrie 2017, președintele i-a respins cererea de grațiere individuală a pedepsei la 15 ani de închisoare, pentru omor. Această faptă a fost încadrată la infracțiunea de ultraj și s-a reținut că a fost săvârșită în recidivă postcondamnatorie, adică în timpul executării unei pedepse”, a precizat judecătorul Mihai Roman, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Aiud.

Ancheta în acest caz a pornit după ce Administrația Prezidențială a formulat o plângere împotriva deținutului.

Deținutul Costin Muntean are 59 de ani și a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a omorât o femeie, cunoscută cu afecțiuni psihice, cu care avea o relație de mai mult timp, în ciuda faptului că era căsătorit. Potrivit procurorilor, el a convins-o să meargă cu el într-o peșteră unde au avut un raport sexual, duăp care a lovit-o puternic în cap provocându-i răni grave și apoi a abandonat-o acolo, iar corpul victimei a fost găsit după două săptămâni de un localnic.

”În interiorul peșterii – inculpatul a întreținut cu victima raport sexual normal, neprotejat, după care i-a aplicat în mod violent, cu un corp dur contondent, lovituri în regiunea fronto-temporo-parietală dreapta. Urmare a intensității loviturilor aplicate, victima a fost izbită cu capul de o stâncă din interiorul peșterii, suferind leziuni și în regiunea temporală stânga. Victima a suferit un traumatism cranio-cerebral cu fractură craniană complexă și leziuni meningo-cerebrale, fiind abandonată în această stare, de către inculpat – în interiorul peșterii”, se arată în sentința prin care deținutul a fost condamnat pentru omor.

În cadrul anchetei, procurorii au stabilit că între cei doi au avut loc mai multe certuri deoarece femeia pretindea că bărbatul este tatăl fetiței pe care o născuse în urmă cu câțiva ani și îi reproșa că nu are grijă de ea.

”În anul 2015 victima A.D. avea 42 ani, fiind necăsătorită și diagnosticată cu afecțiuni psihice (retard mintal, oligofrenie) care se manifestau prin tulburări de comportament, și trăia din pensia pentru persoane cu dizabilități , precum și din alimentele și alte bunuri oferite de comunitate cu prilejul pomenilor și parastaselor organizate de bisericile din oraș. Victima locuia uneori și la mama sa, însă din cauza afecțiunilor psihice, deseori se certa cu mama sa și atunci pleca de acolo și locuia pe la diverse persoane din oraș. (…) La data de 14.08.2012, victima a născut o fetiță care a primit numele A. I. M. și a fost încredințată Centrului Specializat pentru Copii cu Dizabilități, neavând stabilită paternitatea. Inculpatul M.C. are 56 de ani și este căsătorit (…). În ultimii ani inculpatul a efectuat aproape zilnic diverse lucrări de construcții, întreținere și curățenie la două biserici ortodoxe din oraș, cu aprobarea preoților care aveau în administrare cele două biserici, inculpatul fiind foarte apreciat de modul cum își îndeplinea sarcinile, așa cum rezultă din declarațiile preoților respectivi date în fața instanței . Tot cu aprobarea preoților , inculpatul purta și praporele ortodox la toate înmormântările oficiate de bisericile respective , astfel că a cunoscut-o pe victima A.D. care participa la aproape toate înmormântările pentru pomenile care se ofereau după obicei. Inculpatul a întreținut cu victima relații sexuale iar aceasta pretindea că inculpatul este tatăl fetiței susmenționate pe care a născut-o în anul 2012 și i-a imputat acestuia de mai multe ori, în public și în prezența martorilor, că nu are grijă de fetița rezultată din relația lor, astfel că inculpatul se enerva și o amenința cu bătaia pe victimă”, se mai arată în sentința de condamnare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea