Rămâi conectat

Actualitate

Președintele Iohannis a promulgat Legea indemnizaţiei pentru mame. Vezi principalele modificări care intră în vigoare începând cu 1 iulie 2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea indemnizaţiei pentru mame, care intră în vigoare începând cu 1 iulie 2016.

Principalele modificări aduse vechiului text de lege sunt:

– Eliminarea plafonului maxim al indemnizaţiei, de 3.400 lei/lună.
– Condiţia pentru a primi indemnizaţie este ca mama să fi muncit cel puţin 12 luni în ultimii doi ani.
– Mamele vor primi indemnizaţie lunară în cuantum de 85% din media veniturior nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani, însă nu mai puţin de 85% din salariul minim brut pe ţară.
– De la 1 mai, valoarea indemnizaţiei minime va fi de 1.060 lei/lună deoarece salariul minim brut pe ţară va creşte la 1.250 lei.
– Indemnizaţia se acordă până la împlinirea vârstei de doi ani.
– Dacă se întorc la muncă mai repede, mamele vor primi un spor (stimulent de inserţie) de 50% din indemnizaţia minimă, adică în jur de 500 lei lunar.
– Nivelul indemnizaţiei se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere
– Părintele care s-a întors din concediul de creştere a copilului nu poate fi concediat timp de şase luni de la revenire. (Z.U.)

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea