Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Preotul ”bătăuș” din județul Alba, condamnat definitiv la pedeapsa amenzii penale după ce a agresat un minor de 17 ani. Curtea de Apel a majorat cuantumul amenzii penale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preotul ”bătăuș” din județul Alba, condamnat definitiv la pedeapsa amenzii penale după ce a agresat un minor de 17 ani. Curtea de Apel a majorat cuantumul amenzii penale!

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat miercuri, 13 februarie, sentința definitivă în dosarul în care un preot ortodox din Abrud a fost judecat pentru o bătaie aplicată unui minor de 17 ani. Inculpatul B. D., în vârstă de 47 de ani, a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale de 1.800 de lei.

”Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată sub aspectul individualizării judiciare a pedepsei amenzii penale aplicate inculpatului-intimat şi rejudecând cauza în aceste limite: condamnă pe inculpatul B. D. la pedeapsa amenzii penale de 1.800 de lei (180 zile amendă x 10 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Pune în vedere inculpatului că neachitarea cu rea-credinţă a amenzii se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile închisoare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, data de 13.02.2019”, se precizează în minuta sentinței de la Curtea de Apel.

Față de soluția de la Judecătoria Cîmpeni, magistrații de la Curtea de Apel au majorat cunatumul amenzii penale aplicate preotului cu 300 de lei.

Potrivit actului de trimitere în judecată, în 4 februarie 2016, în jurul orei 20.00, persoana vătămată, împreună cu alţi doi prieteni, se deplasau pe o stradă din oraşul Abrud, stradă pe care se află şi casa parohială, iar unul dintre prietenii victimei a aruncat cu un obiect de fier în poarta metalică a casei parohiale cu intenţia de a-l speria pe tânărul care, ulterior, a căzut victimă preotului.

Acesta a pornit maşina şi, înarmat cu o bucată de metal, a plecat să-i prindă pe cei care-i loviseră poarta. Când l-au văzut, cei trei minori au rupt-o la fugă, însă preotul a reuşit să-l prindă pe unul dintre ei, pe care l-a lovit cu portiera automobilului, l-a imobilizat şi l-a băgat în maşină pe scaunul din dreapta, cu intenţia de a-l duce la sediul Poliţiei.

În maşină, preotul i-a mai aplicat tânărului un pumn în zona obrazului stâng, l-a trântit cu capul de bord şi i-a mai aplicat câteva lovituri cu dosul palmei în zona gurii.

A doua zi după incident, tânărul bătut de preot s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală şi a obţinut un certificat medico-legal cu 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Ulterior a fost depusă o plângere penală, care a avut drept rezultat trimiterea preotului în judecată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea