Rămâi conectat

Actualitate

Premiul Nobel pentru Pace, pentru Zelenski? Un grup de politicieni a făcut deja propunerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premiul Nobel pentru Pace, pentru Zelenski? Un grup de politicieni a făcut deja propunerea

Un grup de politicieni europeni a făcut apel la Comitetul Nobel pentru a-l nominaliza pe Volodimyr Zelensky și poporul Ucrainei pentru Premiul Nobel pentru Pace. Se cere acest lucru într- o scrisoare deschisă semnată de zeci de politicieni europeni, relatează Ukrinform.

Ei consideră că Comisia Nobel ar trebui să prelungească termenul limită de nominalizare pentru Premiul pentru Pace până la 31 martie, pentru a permite nominalizarea Președintelui și a poporului Ucrainei. Nominalizarea a expirat pe 31 ianuarie.

„Asistăm la curajul poporului ucrainean, care se opun războiului purtat împotriva lor de către Federația Rusă. Ucraineni și bărbați curajoși luptă pentru democrație și autoguvernare… Oamenii din toată Ucraina se ridică pentru a rezista forțelor autoritarismului. Credem că acum este momentul să le arătăm oamenilor din Ucraina că lumea este de partea lor”, se arată în apel.

A fost semnat de 36 de politicieni din Olanda, Marea Britanie, Germania, Suedia, Estonia, Bulgaria, România și Slovacia. Scrisoarea este deschisă spre semnare de către liderii politici din întreaga lume până pe 30 martie.

Fostul ministru al Apărării al Olandei Ank Beyleveld este convins: „Acordarea Premiului Nobel pentru Pace oamenilor curajoși ai Ucrainei și președintelui acesteia va contribui la stabilirea păcii în acest conflict teribil. O astfel de recunoaștere este de mare importanță acum.”

Potrivit experților, cererea de încălcare a procedurii de nominalizare a laureaților este un caz fără precedent în istoria Premiului Nobel. Totuși, războiul Rusiei împotriva Ucrainei este, de asemenea, un eveniment fără precedent de la al Doilea Război Mondial.

Până acum, Comitetul Nobel nu a dat un răspuns.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, un discurs de Ziua Națională, la recepția oferită la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a subliniat, în discursul rostit, că 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului, deoarece vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Iohannis a precizat că rezultatele acestui vertabil maraton electoral vor stabili cursul spre care națiunea noastră se va îndrepta în următorii ani.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

„Va fi un temeinic exercițiu al maturității noastre democratice să participăm la toate rundele de alegeri”, a spus președintele.

„Votul e singurul instrument democratic prin care decidem viitorul țării noastre. De aceea, este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul națiunii și, totodată, să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste care, dacă nu suntem suficient de atenți, pot deveni amenințări reale la adresa principiilor de bază ale societății noastre și a sistemului nostru de valori”, a atenționat șeful statului.

Citește și: VIDEO| Mugur Mihăiescu, de 1 Decembrie, în orașul Marii Uniri: ”Unde ai putea merge altundeva, decât la Alba Iulia?”

Klaus Iohannis a evidențiat importanța strategică, în actualul context, a apartenenței României la Uniunea Europeană și la NATO.

„România e o țară sigură și cetățenii săi nu au motive să se teamă”, a susținut președintele.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare