Ziarul Unirea

Premierul Dăncilă: Statistica arată că măsurile luate de Guvern şi-au atins scopul: mai mulţi bani în buzunarele românilor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Premierul Viorica Dăncilă susține că datele comunicate de Institutul Naţional de Statistică la începutul săptămânii arată că măsurile pe care Guvernul le-a luat au fost cele bune şi şi-au atins scopul – mai mulţi bani în buzunarele românilor.

”Datele Institutului Naţional de Statistică publicate la începutul acestei săptămâni arată că măsurile pe care le-am luat şi pe care vom continua să le luăm au fost cele bune şi şi-au atins scopul, mai mulţi bani în buzunarele cetăţenilor. Să ne uităm un pic la cifre, câştigul salarial mediu net a crescut în aprilie 2018 cu 14,7% faţă de luna aprilie a anului trecut, iar puterea de cumpărare a crescut cu 9%, potrivit datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern.

ELIT

Potrivit premierului, creşterea din luna aprilie vine după ce şi în luna martie ‘câştigul salarial mediu net a crescut cu 15,5% faţă de luna martie a anului trecut’.

”Acest lucru este foarte important şi important este şi faptul că salariile nete au crescut în toate sectoarele economice. Sunt cifre care ne arată faptul că mesajele alarmiste transmise de diverşi critici nu au niciun fundament, nu au nicio bază. De aceea cred că important este să ne bazăm pe cifre şi nu pe cea vrea să creadă o persoană sau alta”, a mai declarat Dăncilă.

Sursa: economica.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

INStatistica 13 iunie 2018 at 20:52

INS: Pensia medie lunară a fost de 1122 lei în primul trimestru, mai mică cu 0,9% faţă de trimestrul precedent. Dancila s-a uitat in buzunarul propriu doar..

edina 13 iunie 2018 at 22:27

Nu va e rusine, comunistilor? Mai multi bani, dar fara valoare!! Nu bani, ci valoare, putere de cumparare trebuia sa creati! Voi nu sunteti im stare decat sa cheltuiti fara cap ce au creat, cu greu, altii…Cat despre tanti asta .. vai de noi..

Sindicalista 14 iunie 2018 at 8:10

Eu nu stiu pe ce lume traieste cucoana asta… Mi-a dat 3-4% la salariu intr-adevar, dar ROBOR-ul a crescut de la 0.87 la 2.85. Mi-a crescut rata la locuinta. Au crescut preturile la alimente, la utilitati. Inflatia a ajuns de la 0.05 la 5.5. Despre ce vorbeste?

Costeldia 14 iunie 2018 at 13:39

Deraiaza iar tanti Mita!!

Comentariile sunt oprite